Tarih: 16.09.2024 14:27

YAMAN'DAN KOKARCA MAĞDURLARINA YATIRIM TAVSİYESİ

Facebook Twitter Linked-in

YAMAN'DAN KOKARCA MAĞDURLARINA YATIRIM TAVSİYESİ

ONEY FLASH FM’in yeni yayın döneminin ilk programında, "Hakan Korkmaz ile Basında Bugün" programının ardından "Piyasalarda Bu Hafta" bölümünde, Yaman Kuyumculuk Mücevherat İşletmecisi Ahmet Yaman stüdyo konuğu oldu.

Ahmet Yaman'dan Üreticilere Yatırım Tavsiyesi

Programda, Hakan Korkmaz’ın fındık üreticilerinin kokarca zararı sonrası altına yatırım yapıp yapamayacaklarıyla ilgili sorusuna Ahmet Yaman'dan açıklamalar geldi. Yaman, kokarca sorununu tarım sektörü için büyük bir afet olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

“Tüm üreticilerimize geçmiş olsun. Kokarca sorunu, sadece fındıkları değil, meyveleri de etkiledi ve tarımda ciddi bir sıkıntı yarattı. Üreticilerimiz zararda. Bu durumda, 50-60 liraya fındık satan üreticilerimizin altına yönelebileceğini düşünüyorum. Geçen yıl fındık sonrası altın fiyatı 1400 TL civarındaydı ve şu an 2900 TL’ye yaklaşıyor. Bugün fındık 120 TL bantlarında işlem görüyor. Geçen yıl 1400 TL’den altın almış olanlar büyük bir kazanç sağladı; yüzde yüz kazanç elde ettiler. Üreticilerimizin akıllarında hiçbir tereddüt olmadan altına yatırım yapmaları mantıklı olabilir. Ayrıca, yatırım yapan tüccar arkadaşlarımız da altında kalabiliyorlar ve dengede kalmak istiyorlar.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —