16166,38%3,62
44,06% 0,00
51,22% 0,21
7359,57% 0,07
11864,39% 0,00
Ordu Valisi Muammer Erol, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Erol, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yıl dönümünü kutladı.
Vali Erol mesajında, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını vatanına ve milletine adadığını belirterek, İstiklal Marşı’nın milletin bağımsızlık mücadelesini destansı bir şekilde anlattığını ifade etti.
Mehmet Akif Ersoy’un milletine olan inancı ve sevgisiyle öne çıktığını vurgulayan Erol, Akif’in sadece yazdıklarıyla değil; yaşam tarzı, ahlakı, mütevazılığı ve milletine olan bağlılığıyla da örnek bir şahsiyet olduğunu kaydetti.
Vali Erol, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin ruhunu en güçlü şekilde yansıttığını belirterek, Ersoy’un “Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir, o milletin malıdır.” sözleriyle marşı Türk milletine armağan ettiğini hatırlattı.
Mesajının sonunda Vali Erol, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü bir kez daha kutlayarak başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andığını ifade etti.