11468,07%1,54
41,36% -0,04
48,81% 0,37
4981,82% 1,61
8115,23% 1,06
Ordu Valisi Muammer EROL’un Ahilik Haftası Mesajı
Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur. Ahilik geleneği; doğruluğu, iyi ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı, emeği içinde barındıran, esnaf ve sanatkârımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesinde öncü rol oynamıştır.
Türk toplumunun tarihi ve içtimai varoluşunda, sivil toplum örgütlerinin son derece önemli vazifeleri olmuş ve bu örgütler toplumsal hayatı derinden etkilemiştir. Bu minvalde toplumumuzda, bir sivil toplum örgütü olarak başta gelen kurum ise Ahilik Teşkilatı olmuştur.
Ahiliğin, insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden bugün bile yararlanılmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere halen önem verilmektedir. Bu kurumu yeni nesillere aktarılması için bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşayan birçok ortak değere sahip insanlarımızın Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi güzel ahlaklı büyüklerimizin torunları olarak bu kültüre sahip çıkmalı ve tüm samimiyetimizle ortak müştereklerde birleşmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlar getirmesini diliyorum.