Tarih: 10.09.2024 18:10

Vali Erol, Ünye’de ÇED İncelemelerinde Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Vali Muammer Erol, Ordu genelinde gerçekleştirilecek proje ve yatırımların Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçlerini yerinde incelemeye devam ediyor. Vali Erol, Ünye ilçesinde yaptığı ziyaretle, ÇED başvurusunda bulunan işletmelerin ve yatırımcıların taleplerini yerinde değerlendirerek, gerekli incelemelerde bulundu.

Ordu’da göreve başladığı günden bu yana, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne yapılan ÇED başvurularını yerinde inceleyerek, karar sürecine katkı sunan Vali Erol, ilgili kurum yöneticileri ile birlikte ÇED başvurularını mahallinde değerlendirme uygulamasını sürdürüyor. Bu kapsamda, Ünye ilçesine gerçekleştirilen ziyarette, mevcut işletmelerin kapasite artırımı ve alan genişletme talepleri gibi çeşitli projeler masaya yatırıldı.

Vali Muammer Erol’a Ünye’deki ÇED incelemeleri sırasında Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da eşlik etti. Ziyaret esnasında Vali Erol, yatırımcılar ve işletmecilerle görüşerek, ÇED sürecinin en iyi şekilde yürütülmesi ve çevresel etkilerin doğru şekilde değerlendirilmesi adına fikir alışverişinde bulundu. Vali Erol, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ÇED başvurularının yerinde değerlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, çevresel hassasiyetlerin korunmasının öncelikli olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —