Tarih: 13.05.2024 14:01

Ünye’de salep hasadı başladı…

Facebook Twitter Linked-in

Ünye’de 2019 yılında 200 m2 alanda 2 üretici ile başlayan salep üretimi, geçen 5 yıl için içinde 20 üretici ve 7 dönüme ulaştı.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım ve Ziraat Mühendisi Mustafa Çuhacı, Nuriye Mahallesi’nde sertifikalı salep orkidesi yetiştiriciliği yapan üretici Sema ve Hüseyin Karayel çiftini ziyaret ederek, hasat çalışmalarını inceledi. 

Tıbbi ve aromatik değeri yüksek bir bitki olan, yoğun olarak sıcak içecek şeklinde tüketilen, aynı zamanda dondurma üretiminde ve sütlü tatlılarda ve kimya alanında kullanılan salep üretimi, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan izinle birlikte Müdürlüğün çalışmalarıyla her geçen yıl yaygınlaşıyor. 

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Fındığa ek gelir getirici, doğadan toplanması yasak, küçük alanlardan daha fazla getirisi olması sebebiyle ekonomik değeri yüksek ve yumrularının toz haline getirilmesiyle içecek, dondurma, pastacılık ve kimya sektörlerinde kullanılması, dolayısıyla talep gören salep orkidesini yetiştiren üreticilerimizi tebrik ediyor, bol kazançlar diliyoruz.” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —