-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ünye’de Miniklere “Sağlık Elçisi” Görevi
Ünye’de bulunan Anafarta İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi
“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” temasıyla yürütülen program kapsamında, sağlık ekipleri Ünye’de bulunan Anafarta İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlikte, çocuklara küçük yaşta sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması ve sağlık bilincinin artırılması hedeflendi.
Program çerçevesinde öğrencilere; kişisel hijyenin önemi, bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları, aile hekimliğinin tanıtımı ve ağız-diş sağlığının önemi konularında bilgilendirme yapıldı. Sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik temel bilgiler aktarıldı.
Ayrıca çocuklara sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve hareketli bir hayat tarzının önemi anlatılarak, spor ve doğru beslenme alışkanlıklarının küçük yaşlarda kazanılmasının gerekliliği vurgulandı.
Etkinlikte 112 Acil Sağlık ekipleri de yer aldı. Öğrencilere acil sağlık hizmetlerinin işleyişi tanıtılırken, 112’nin görevleri ve acil durumlarda üstlendiği hayati rol hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hakkında da bilgilendirme yapılarak afet ve olağanüstü durumlarda yürütülen çalışmalar aktarıldı.
Program sonunda okul idaresi ve sağlık ekipleri tarafından öğrencilere “Sağlık Elçisi Belgeleri” takdim edildi. Sağlık elçisi görev kartı ve diş sağlığı görev kartlarının dağıtıldığı etkinlikte, her bir öğrencinin sağlıklı yaşam konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesi amaçlandı.
Yetkililer, “Her bir çocuğumuzu sağlık elçisi olarak görevlendiriyor, geleceğimizi bugünden sağlıkla buluşturuyoruz. Hep beraber sağlıklı yarınlara” mesajını verdi.
Program, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ile Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi.
Ünye’de Özel Çocuklar Trafik Denetimine Katıldı…
PROF. DR. ALİ ZAHİT BOLAMAN VEFAT ETTİ..
ÇAKIRTEPE HASTANESİ’NDE HEKİMLERE VEFA GÜNÜ
Karadeniz’in En Büyük Kapalı Pazar Yeri Genişliyor
MERHUM BELEDİYE BAŞKANLARI DUALARLA ANILDI…
ÜSTP’DEN YALI SAHİLİNDEKİ DEREBAKS HAKKINDA AÇIKLAMA
36 YAŞINDAKİ GENÇ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
"İFTARINIZA VE BEREKETİNİZE TALİBİZ” PROGRAMINDA 500 KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞTU
Yunus Emre Eğitim Kurumları İftar Geleneği Sürdürdü...
Ordu Büyükşehir Belediyesi Yasta: Yusuf Emre Bacınoğlu Vefat Etti.
Ünye’de “Hayat Kurtaran Eller, Umut Veren Renkler” Sergisiyle 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Ordu’da Bir Haftada 12 Narkotik Operasyonu: 4 Tutuklama
Ünye’de Merhum Belediye Başkanları İçin Lokma Dağıtılacak
AKKUŞ’TAN AVRUPA’YA ERASMUS+ ADIMI
ALTINORDU’DA YOL KONFORU ARTIYOR
ALTINORDU’DA MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
Vali Muammer Erol’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ÜNYE KUYUMCULAR DERNEĞİ RAMAZAN BAYRAMI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLANDI..
BAŞKAN TAVLI’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İFTARLI TIP BAYRAMI KUTLAMASI
İYİ'LER İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU..
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Ünye’den hissedildi!
ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN GOL ŞOV! 7-0
İFTAR SOFRASI MESUDİYE’DE KURULDU
ÜNYE’DE İSTİKLAL RUHU 105. YILINDA YENİDEN CANLANDI
Fatsa’da Otomobil ile Hafriyat Kamyonu Çarpıştı
HAL ESNAFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ…
Aybastı’da Mangala Turnuvası Tamamlandı: İlçe Birincisi Medine Maytalman Oldu
Ordu’da 12 Mart Coşkusu
KORKMAZ: “VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”
Akkuş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anıldı
Yükleniyor






