Tarih: 10.09.2024 14:01

ÜNYE’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

ÜNYE’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlangıcı olan İlköğretim Haftası, Ünye’de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikler, 10 Eylül Salı günü Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı. Etkinliğe öğrenciler, öğretmenler, veliler ve protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Tören, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. 
Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı, Ünye Toki Ömer Çam İlk/Ortaokulu’nda devam etti. Burada öğrencilerin sunduğu halk oyunu gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı.
TOKGÖZ: “EĞİTİM YILI YENİ UMUTLARIN BAŞLANGICIDIR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, törende yaptığı konuşmada, Ünye’de 87 okulda 26.294 öğrenci ve 2.110 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Tokgöz, “Her yeni eğitim öğretim yılı, tıpkı bir tohumun toprağa düşüp filizlenmesi gibi yeni umutların yeşerdiği bir başlangıçtır. Bugün Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde bilgi bahçelerinde ekilecek binlerce tohumun yeşermesi için hep birlikte yola çıkıyoruz” dedi.
“EĞİTİMİN ÖNEMİ BÜYÜK”
Konuşmasında eğitimin önemine değinen Tokgöz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitim, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle eğitimin ne denli büyük bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Tokgöz, Türkiye Yüzyılı’na yön verecek nesilleri yetiştirmenin en önemli görevleri olduğunu vurguladı.
ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE SESLENDİ
Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Tokgöz, “Sizler ülkemizin umudu ve istikbali, aydınlık yarınlarımızsınız. Eğitimde akademik başarının yanı sıra evrensel değerlerle donanmış, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeniz en büyük önceliğimizdir” dedi. Velilere de teşekkür eden Tokgöz, çocukların eğitim yolculuğunda en büyük desteği velilerin verdiğini belirtti ve aile, okul, toplum iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
YENİ EĞİTİM YILINA COŞKULU BAŞLANGIÇ
İlköğretim Haftası, öğrencilerin okula dönüş heyecanı ve yeni umutlarla dolu bir başlangıcın sembolü oldu. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm eğitim camiası için başarılı geçmesi temennisiyle, coşku dolu kutlamalar sona erdi.
Kutlama programına Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy,  AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve öğrenci aileleri katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —