-
BIST 100
16098,50%-1,16
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7231,07% 0,36
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ünye’de Dolmuş Hatları ve Trafik Düzenine Neşter...
Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Ulaşım Daire Başkanı Salih Usta, Çakırtepe Pelitpark Haftanın Yorumu programına katılarak, Ünye’deki dolmuş hatlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
“DOLMUŞ DURAKLARINA PARK YAPMAYALIM!”
Oney Flash FM ve Ünye Kent Gazetesi Facebook hesaplarından canlı yayınlanan programda, Oney Flash FM Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, Ünye’de kapalı spor salonu ve pazaryeri bölgesinden gelen yoğun şikâyetleri dile getirdi. Niksar Caddesi’nde dolmuşların park edebilmesi veya yolcu indirip bindirmesi için alanlar bulunmasına rağmen, mevcut durakların yetersizliği ve Hükümet Caddesi’nde belirlenmiş indi-bindi noktalarının olmamasının trafiği yavaşlattığını ifade etti. Ayrıca, trafik zabıtası sayısının yetersizliği nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşandığını belirterek, zabıta sayısının artırılıp artırılmayacağını sordu.
Başkan Salih Usta , Ulaşımda master planı tamamlandığında, planın kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek, bunun sonucunda trafik noktasında gerekli iyileştirmelerin olacağını söyledi
Başkan Usta " Master planı bittiğinde lansman yapacağız. Vali bey başta olmak üzere tüm kamuoyu çağırılacak lansman yapacağız. Master planı sonucunda trafik yoğunluğu azaltılacak, Toplu taşıma kullanımı artacak, yaya ve bisiklet yolları genişletilecek, trafik güvenliği arttırılacak, çevresel etkiler de azalacak. Ulaşım hızlanacak, ekonomik canlılık artacak, erişilebilirlik artacak. Bundan sonra Ordu'nun ulaşım noktasında bir master planı olmuş olacak. Master planı sonrasında özellikle çekim merkezi olan Ünye'meydan Ünye'nin merkez yeri. Temel sonuçlar burada çıkacak,Master planı bize bir öneri sunacak. Biz ise, Kaymakamlık, Belediyeler,Basın ve STK'lar ile birlikte bunu tekrar değerlendireceğiz. 10 yıldan beri biz, Ünye ilçesinde yaklaşık 58'e yakın ukame kararı aldık. Bunların üçte ikisi trafik düzenlemeleri hakkında. "dedi.
Başkan Usta, Ünye’deki dolmuş duraklarıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Dolmuş duraklarına araçlarımızı park etmeyelim, can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atmayalım” dedi. Her noktaya sığınma cebi açmanın mümkün olmadığını belirten Usta, bunun yerine trafik düzenleme aletleriyle dolmuşlara alan oluşturduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Ünye Garanti Bankası önüne böyle bir düzenleme yapıldığını belirten Usta, zabıta sayısının artırılması için de Zabıta Daire Başkanlığı ile görüşeceğini açıkladı.
Ulaşım ve trafik düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların devam edeceğini belirten Usta, toplu taşıma sisteminin daha verimli hale getirilmesi için esnaflar ve vatandaşlarla iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.
ONEY FLASH FM- UMUT ÖZTÜRK
Ünye’de “Hayat Kurtaran Eller, Umut Veren Renkler” Sergisiyle 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Ordu’da Bir Haftada 12 Narkotik Operasyonu: 4 Tutuklama
Ünye’de Merhum Belediye Başkanları İçin Lokma Dağıtılacak
AKKUŞ’TAN AVRUPA’YA ERASMUS+ ADIMI
ALTINORDU’DA YOL KONFORU ARTIYOR
ALTINORDU’DA MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
Vali Muammer Erol’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ÜNYE KUYUMCULAR DERNEĞİ RAMAZAN BAYRAMI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLANDI..
BAŞKAN TAVLI’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İFTARLI TIP BAYRAMI KUTLAMASI
İYİ'LER İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU..
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Ünye’den hissedildi!
ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN GOL ŞOV! 7-0
İFTAR SOFRASI MESUDİYE’DE KURULDU
ÜNYE’DE İSTİKLAL RUHU 105. YILINDA YENİDEN CANLANDI
Fatsa’da Otomobil ile Hafriyat Kamyonu Çarpıştı
HAL ESNAFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ…
Aybastı’da Mangala Turnuvası Tamamlandı: İlçe Birincisi Medine Maytalman Oldu
Ordu’da 12 Mart Coşkusu
KORKMAZ: “VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”
Akkuş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anıldı
SARIKAHRAMAN: “BİZİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR!”
ANAHTAR PARTİ ORDU’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL BAŞKANLIĞINA VEKALETEN AHMET TİRE
ANAHTAR PARTİ ORDU İL BAŞKANI İRFAN ÖKSÜZ İSTİFA ETTİ
Titiz’den OBB’ ye Su Tepkisi
Prof. Dr. Ersanlı: "Akran zorbalığı kişide derin izler bırakıyor.
FATSA’LI ÖĞRENCİDEN BÜYÜK BAŞARI!
MHP’li Şanlıtürk: “Fındıkta Rekolte Oyunu Bu Yıl da Sahneye Konuldu”
Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi
ASKF’DEN SPOR KULÜPLERİNE BEYANNAME UYARISI
ÜFK İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Yükleniyor






