• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Ünye’de Dolmuş Hatları ve Trafik Düzenine Neşter...

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Ulaşım Daire Başkanı Salih Usta, Çakırtepe Pelitpark Haftanın Yorumu programına katılarak, Ünye’deki dolmuş hatlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17.02.2025 14:11:00 654 0
Ünye’de Dolmuş Hatları ve Trafik Düzenine Neşter...


“DOLMUŞ DURAKLARINA PARK YAPMAYALIM!”

Oney Flash FM ve Ünye Kent Gazetesi Facebook hesaplarından canlı yayınlanan programda, Oney Flash FM Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, Ünye’de kapalı spor salonu ve pazaryeri bölgesinden gelen yoğun şikâyetleri dile getirdi. Niksar Caddesi’nde dolmuşların park edebilmesi veya yolcu indirip bindirmesi için alanlar bulunmasına rağmen, mevcut durakların yetersizliği ve Hükümet Caddesi’nde belirlenmiş indi-bindi noktalarının olmamasının trafiği yavaşlattığını ifade etti. Ayrıca, trafik zabıtası sayısının yetersizliği nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşandığını belirterek, zabıta sayısının artırılıp artırılmayacağını sordu.

 

Başkan Salih Usta , Ulaşımda master planı tamamlandığında, planın kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek, bunun sonucunda trafik noktasında gerekli iyileştirmelerin olacağını söyledi


Başkan Usta " Master planı bittiğinde lansman yapacağız. Vali bey başta olmak üzere tüm kamuoyu çağırılacak lansman yapacağız. Master planı sonucunda trafik yoğunluğu azaltılacak, Toplu taşıma kullanımı artacak, yaya ve bisiklet yolları genişletilecek, trafik güvenliği arttırılacak,  çevresel etkiler de azalacak. Ulaşım hızlanacak, ekonomik canlılık artacak, erişilebilirlik artacak.  Bundan sonra Ordu'nun ulaşım noktasında bir master planı olmuş olacak.  Master planı sonrasında özellikle çekim merkezi olan Ünye'meydan Ünye'nin merkez yeri. Temel sonuçlar burada çıkacak,Master planı bize bir öneri sunacak. Biz ise, Kaymakamlık,  Belediyeler,Basın ve STK'lar ile birlikte bunu tekrar değerlendireceğiz. 10 yıldan beri biz, Ünye ilçesinde yaklaşık 58'e yakın ukame kararı aldık. Bunların üçte ikisi trafik düzenlemeleri hakkında.  "dedi.


Başkan Usta, Ünye’deki dolmuş duraklarıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Dolmuş duraklarına araçlarımızı park etmeyelim, can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atmayalım” dedi. Her noktaya sığınma cebi açmanın mümkün olmadığını belirten Usta, bunun yerine trafik düzenleme aletleriyle dolmuşlara alan oluşturduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Ünye Garanti Bankası önüne böyle bir düzenleme yapıldığını belirten Usta, zabıta sayısının artırılması için de Zabıta Daire Başkanlığı ile görüşeceğini açıkladı.
Ulaşım ve trafik düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların devam edeceğini belirten Usta, toplu taşıma sisteminin daha verimli hale getirilmesi için esnaflar ve vatandaşlarla iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.

 

ONEY FLASH FM- UMUT ÖZTÜRK

ÜNLÜ SANATÇI ÜNYE’DE MOBİLYA MAĞAZASI AÇTI!

Sözünü Sakınmadı...

ÜNYE ŞEHİR STADI KALKACAK, YERİNE MİLLET BAHÇESİ GELECEK

Ordu'da Uyuşturucu Operasyonu!

Çambaşı Yaylası’nda Kar Etkili Oldu.

Fatsa’da Şiddetli Yağış 3 Elektrik Direğini Yıktı

ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ EMRE ALTIOK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI. 

YIKILAN AĞAÇ KALDIRILDI, SAHA TEMİZLİĞİ YAPILDI

ORDU, EN SERT KIŞI YAŞAYACAK!

Ünye Çamlık’ta Ağaç Yola Devrildi

GÖLKÖY’DE İŞ KAZASINDA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

EMRAH USTA, YENİ KONSEPTİYLE PERDEYİ AÇIYOR!

Emniyetten Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Vatandaşlara Uyarı ve Bilgilendirme

ORDU ASKF 39 YAŞINDA

ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ 3 PUAN PEŞİNDE!

BÜYÜKŞEHİR MEZARLIKLARIN BAKIMLARINI SÜRDÜRÜYOR…

Altınordu Belediyesi’nden Turizme Modern Dokunuş

“BİZ BORÇ BATAĞINDA DEĞİL, YATIRIM ATAĞINDAYIZ”

Telcioğlu “Haftanın Yorumu” Programına Konuk Oluyor

Hırvatistan’da Acı Haber: Türk Pilotu Şehit Oldu...

Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getirildi...

AK Parti Ordu eski İl Başkanı Selman Altaş, partisinde göreve getirildi.

AK Parti Ordu İl Başkanlığında Samet Özdemir, Yönetimini Açıkladı...

Rektör Orhan Baş, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Ünye Çevre Platformu’ndan Radyomuza Teşekkür Ziyareti

DR. İLKER YASİN ARGAN, ÇAYBAŞI TSM BAŞKANI OLDU

Ünye ve Fatsa’nın Tarihi Masaya Yatırıldı…

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Çambaşı’nda Kış Hazırlıkları Devam Ediyor..

Toplum Huzurunu Bozanlara 23 Bin 902 TL Ceza

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7