Tarih: 14.05.2024 16:00

Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu’nda bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarındaki öğrenciler  birbirinden iddialı projelerini ziyaretçilerine tanıttılar.

“GURUR DOLUYUM”

Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu Müdürü Tuncay Osman Gök, bu yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın ikincisini düzenlediklerini belirterek, “Bu TÜBİTAK 4006 Projesi’nin öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı da sunacağına eminiz. Türkiye Yüzyılı dediğimiz bu zamanda yeni İHA’lar, yeni SİHA’lar oluşturma adına biz de küçük bir adım atmış bulunmaktayız. Bu anlamada öğrencilerim ve öğretmenlerim adına çok gurur doluyum” dedi. 

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gezildi. 

-Bilim Fuarında 20 proje sergilendi -

Fuarda, İngilizce, Değerler Eğitimi, Türkçe, Araştırma, Kimya, Fizik, Teknoloji Tasarım, Steam, Biyoloji ve Matematik alanlarında Vocabularies With Cartoons, Dolu mu, Boş mu?, Kasırga Game, Bul Yanlışı At Adımını, Bizim Yöremiz Bizim Sözcüklerimiz Resimli Sözlük, Gıda Avcıları, Kamuflaj Lahana, Rengim Ne, Seni Taşıyan Karton Bardaklar Var, Sonsuzluk, Türk Müziği Makamlarıyla Tedavi-Terapi, Sıcak Soğuk Renklerle Deney, Ata Tohumunun Korunması ve Çoğaltılması, Yaratılıştaki Denge, Barajların Seller ve Heyelanlar Üzerindeki Etkisi, Harfleri Öğreniyorum, Pİ’yi Ara Bul, Litre Desimetreküp Dostluğu, Zaman Matik ve Pisagor’un Adaleti isimli 20 proje sergilendi.

-Zaman Matik ilgi çekti -

Sergide Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Şefika Öztürk’ün Danışman Öğretmenliğini yaptığı 6/A Sınıfı Öğrencileri Baran Kılıçarslan, Yağmur Su Bekmez ve Burak Karagöz’ün hazırladığı Zaman Matik projesi ilgi çeken projelerden biri oldu. 

Projeye ilişkin 6/A Sınıfı öğrencisi Baran Kılıçarslan, Yağmur Su Bekmez ve Burak Karagöz, şunları söylediler; 

“Projemizin ismi Zaman Matik. Bu projemizde günlük yaşamda kullandığımız saatlerde matematik işlemleri kullanmayı amaçladık. Bu projemizde bizde bu saatleri oluşturduk. Saatlerimizde rakamlar değil, işlemler yazdık. İşlemlerimizi her sınıf düzeyine uygun şekilde tasarlandı. Saatin kaç olduğuna bakmak için işlemleri zihninden çözmeye çalışarak zihnine yerleşmesini amaçladık. Her sınıf düzeyinde işlemler oluşturduk. Bu saatlerimizde her hafta rakamları silerek yenilemiş oluyoruz” 

Sergiye Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Ali Gökkan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdür Özgür Tokgöz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —