Tarih: 02.06.2024 22:27

Ünye Özel Haznedar Gündüz Bakımevi ve Anaokulu 12. Geleneksel Kültür ve Sanat Etkinliklerine hazır.

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Özel Haznedar Gündüz Bakımevi ve Anaokulu 12. Geleneksel Kültür ve Sanat Etkinliklerine hazırlanıyor. 

3 Haziran 2024 Pazartesi günü 13:30’da Ressam Tijen Şikar eşliğinde yetişkinlerle yapılacak resim atölyesiyle başlayacak etkinlikler,  4 Haziran 2024 Salı günü Sanatçı Ressam Tijen Şikar Haznedarlı miniklerle atölyede çalışma yapacak. 

5 Haziran 2024 Çarşamba günü ise, Ressam Tijan Şikar’ın eserlerinden oluşan karma resim sergisi saat 14:30’da Ünye Yalı Kilisesi’nde açılacak.

Haznedar’ın Kültür ve Sanat etkinlikleri geleneksel uçurtma şenliği ve aile pikniğiyle devam edecek. 

Ünye Özel Haznedar Gündüz Bakımevi ve Anaokulu sahibi Prof. Dr. Ayşe Yalın, geleneksel hale getirdikleri Kültür ve Sanat Etkinliklerinin bu yıl önemli bir sanatçı olan Ressam Tijan Şikar’a da ev sahipliği yapacağını, resim atölyelerinde hem yetişkinleri hem de çocukları resimle buluşturacaklarını söyledi. 

Prof. Dr. Yalın, tüm Ünyelileri birbirinden değerli resim çalışmalarının yer alacağı Tijan Şikar’ın Ünye Yalı Kilisesi’nde 5 Haziran Çarşamba günü açılışı yapılacak olan karma resim sergisine de davet etti. 

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 1993 yılında Sanatta Yeterlilik yapan Tijan Şikar, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yüksek lisans ve lisans eğitimini tamamladı. Sanat dünyasında aktif olan Şikar, Unesco Resmi Partneri lAA ve NAVA gibi uluslararası kuruluşlara üye.

2012'den bu yana Unesco Resmi Partneri IAA UPSD Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreterliğini yapan Şikar, kariyerine Dokuz Eylül Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladı. Sanatı geniş kitlelere ulaştırmak için çeşitli televizyon programlarına konuk oldu. 

Tijen Şikar, sanatı ve bilgi birikimiyle akademik ve pratik alanda sanat dünyasına değerli katkılarda bulunmaya devam ediyor, Türkiye’den dünyaya sanatın evrensel dilini taşımayı hedefliyor. 

Günümüze dek yurtiçi, yurtdışı birçok kişisel sergi açtı, grup sergilerine katıldı... Yakın zamanda yapıtlarıyla SCOPE Miami Beach fuarında yer aldı. Yapıtları UNICEF’in de içinde yer aldığı çok sayıda koleksiyonda. 

 Ünye Kent Haber 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —