Tarih: 05.07.2024 16:01

ÜNYE MYO’DA GÖRKEMLİ MEZUNİYET TÖRENİ

Facebook Twitter Linked-in

Ünye MYO'dan 288, İkizce MYO'dan 104 ve Akkuş MYO'dan 34 öğrenci olmak üzere toplamda 426 öğrencinin mezuniyet sevincini ve gururunu yaşadığı bu törene, uzaktan ve yakından gelen öğrenci ailelerinin de katılımıyla görkemli bir mezuniyet töreni gerçekleşti.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, 2007 yılında öğrenci almaya başlayan Ünye MYO’dan toplam 2.043 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. 2013 yılından bu yana öğrenci alan İkizce MYO’nun 725, Akkuş MYO’nun ise toplam 281 mezun verdiği bilgisi verildi.
Tören öncesi, 2021 yılında vefat eden ayrılan ODÜ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ünye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Hasan Yıldız’ın adının verildiği Ünye MYO Hasan Yıldız Kapalı Spor Salonu’nun açılışı gerçekleşti. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş açılış sonrası, Eski Ünye MYO Müdürü Dr. Hasan Yıldız’ın ismini daima yaşatacaklarını söyledi.
5 Temmuz 2024 Cuma günü Ünye MYO Hasan Yıldız Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören Ünye Meslek Yüksek Okulu, İkizce Meslek Yüksek Okulu ve Akkuş Meslek Yüksek Okulu 2023-2024 yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ODÜ Ünye Meslek Yüksek Okulu, İkizce Meslek Yüksek Okulu ve Akkuş Meslek Yüksek Okulu birincileri eğitimde katkıları olan akademisyenlere tek tek teşekkürlerini sundular. Coşku, heyecan ve gururun yoğun olduğu mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini toplu halde havaya fırlatmaları ile sona erdi.
Törenin açılış konuşmasında Ünye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Yazarkan şunları kaydetti: “Ünye Meslek Yüksek Okulu, 2007 yılında Bilgisayar Programcılığı ve Muhasebe Vergi Uygulamaları Programları ile eğitime başladı. Şu anda bu programlara ek olarak İnsan Kaynakları Yönetimi, Elektrik Teknolojisi, Lojistik, Mimari Restorasyon Programları ile öğrenci almaya devam ediyor. Kuruluşundan bu yana Ünye MYO’dan 2.043 öğrenci mezun oldu. Bugün ise 288 öğrenci mezun olmaya hak kazandı. İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okulları 2013 yılında öğrenci alarak eğitime başladı. Bu zamana kadar toplam 725 mezun öğrencisi bulunan İkizce MYO’nun Yaşlı Bakımı, Engelli Bakımı ile Bankacılık ve Sigortacılık Programlarından bugün 104 öğrenci mezun olma hakkı kazandı. Akkuş Meslek Yüksek Okulu’ndan bugüne kadar 281 öğrenci mezun olurken, bugün Bilgi Yönetimi, Avcılık ve Yaban Hayatı Programlarından 34 öğrenci mezun oluyor. Mezun öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyorum ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise şunları söyledi: “Bu güzel tablonun oluşmasında çok kıymetli velilerimizin gayret, emek ve mücadeleleri var. Aynı zamanda bugün hayata kanat çırpmanıza vesile olacak ve o altın anahtarı elinize verme noktasında emek ve gayret sarf eden kıymetli öğretim üyesi hocalarımız var. Hayata bir şey olmak için başlamayın. Bir şey yapmak için hayatın bir yerinden tutun. O sizi bir şey olmak yönünde sürükleyecektir ve başarıya doğru taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle siz kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”
Ortaokul, lise ve gençlik yıllarının geçtiği Ünye’de öğrencilere hitap etmenin sevincini, onurunu ve gururunu yaşadığını belirten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, konuşmasında şunları kaydetti: “Sevgili genç mezun arkadaşlarım; uzun ve yorucu bir eğitim öğretim hayatından sonra artık mezun oluyorsunuz. Sizler yoğun tempo içerisinde dünyadaki şartlar, deprem ve birçok krizi birlikte yaşadık. Bu zorluklar altında görevinizi iyi yaptınız ve mezun oluyorsunuz. Sizleri gayret ve çabalarınızdan dolayı kutluyorum. Kıymetli gençler; biliyorsunuz ki zor şartlar kaliteli ve güçlü insanlar doğurur. Siz bu kaliteli ve güçlü insanlar içindesiniz. Sevgili velilerimiz; sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü siz evlatlarınızın küçüklüğünden, çocukluğundan bu yana sürekli yanında oldunuz. Onların hem eğitimcileri hem öğretmenleri oldunuz. Her türlü maddi ve manevi desteği onlara sağladınız. Bugün aynı zamanda sizlerin mezuniyet ve mutluluk gününüz. Bizler sizlere güveniyoruz, sizler bizlerin gurur kaynağısınız. Sevgili gençler; artık mezunsunuz. Bundan sonraki hayat yolculuğunda sizleri zorlu şartlar bekliyor. Ama siz bu zorlu şartların üstesinden gelecek bilgi, birikim, donanım ve etik değerlere sahipsiniz. Bizler sizlere güveniyoruz. Hayat yolculuğunda zorluk yaşamayacağınıza da inanıyoruz. Sizlerin güçlü kişiliği, güçlü karakteri sayesinde bu seviyeleri çok hızlı geçeceğinizi biliyoruz. Sizler bizlerin gurur kaynağısınız. Sizlere hayat yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız, gönlünüz açık olsun.”
Konuşmaların ardından Ünye, İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okullarında ilk üçe giren mezun öğrencilere ödülleri verilirken, mezuniyet kütüklerine okul birincileri tarafından plaket çakıldı. Ardından tüm mezun öğrencilere anı belgeleri verilerek toplu resim çekildi.
Mezuniyet töreni, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, MYO müdürleri, akademisyenler, kurum amirleri, siyasi parti Ünye ilçe başkan ve temsilcileri, STK başkan ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

ÜNYE FLASH HABER / UMUT ÖZTÜRK

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —