Tarih: 14.05.2024 22:41

Ünye Kültür Sanat Konağı, sanat ve lezzetin buluşma noktası oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Kültür Sanat Konağı, sanat ve lezzetin buluşma noktası oldu.

Ünye’nin Çamurlu Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda bulunan ve ender mimari değerlerden biri olan Tarihi Hüsrev Yürür Konağı, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORKENT A.Ş. tarafından restore edilerek, 2022 yılında yeni bir işlevle kapılarını sanatseverlere açtı.

Ünye Kültür Sanat Konağı ve Kafe olarak hizmet veren asırlık konak, birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Üst katta, uzman eğitmenler eşliğinde keman, piyano, resim vb. kurslar düzenlenirken; bu kurslar çocuklarımıza ve sanat tutkunlarına kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. 

Ayrıca, workshop, resital, sergi, şiir ve edebiyat günleri gibi çeşitli etkinliklerle de şehrin kültürel ve sanatsal hayatına katkı sağlıyor.

Konağı ziyaret eden misafirler, hafif klasik müzik dinletileri eşliğinde kahvelerini ve çaylarını keyifle içme imkanı bulurken; kahvaltı hizmetinin de sunulduğu konakta sunulan tatlılar, damakları tatlandırıyor.

Geniş bir bahçesi ve odaları ile birlikte çeşitli organizasyonlar için ideal bir mekan olan Ünye Kültür Sanat Konağı, doğum günü, nişan, kına gecesi, toplantı, seminer ve özel davetler gibi organizasyonlarda özel ve unutulmaz anları daha da özel kılıyor. 

Tarihi mirası korumak ve kültürel etkinliklere olanak sağlamak adına hizmete sunulan Ünye Kültür Sanat Konağı ve Kafe, her geçen gün genişleyen bir etkinlik yelpazesiyle Ünyeliler başta olmak üzere tüm Ordululara keyifli anlar yaşamaya davet ediyor.

Ünye Kültür Sanat Konağı’nın tarihi

Ünye Kültür ve Sanat Konağı 1913 yılında Çerkez Prens Ahmet Efendi tarafından bir Rus mimara yazlık olarak yaptırıldı. 

Çerkez Prens Efendi'nin torunu ve aynı zamanda Ünye Milli Tabur Komutanlığı'nı yapmış İstiklal Madalyası sahibi Sabri Bey'in oğlu Hüsrev Bey'in ismi bu konağa verildi. 

Hüsrev Bey, 1943 ve 1953 yılları arasında üç kez Ünye Belediye Başkanlığı yaptı ve 1957 yılında ise 11. Dönem Ordu Milletvekili seçildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —