Ülkemizin en prestijli liglerinden olan ve erkek futbolunda dört büyükler olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un kadın futbol branşlarının da yer aldığı Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve 1 milyona yaklaşan nüfusu ile birçok ülkeden daha fazla nüfusa sahip olan Ordu ilinin tek temsilcisi olma başarısı gösteren Ünye Kadın Spor Kulübü olarak, maalesef yerelde taraftarlarımızın ilgisi dışında beklenen sahiplenmeyi göremedik.
Yayın hakkı geliri, iddia geliri, galibiyet ve lige katılım geliri, transfer geliri gibi futbolun olağan gelir kalemlerinin kadın futbolunda yer almamasına rağmen, şampiyonluklarla geçen 4 sezonun sonunda ilk defa yarışma hakkı kazandığımız Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde, dev bütçeli kulüpler arasında yer alarak ilçemizi ve ilimizi temsil etmek onur vericiydi.
Gelinen noktada kulübümüzün 2025-2026 sezonunda ligde yarışma hakkını devralmak için farklı kulüp ve şehirlerden gelen resmi talepler mevcut olup, mevzuat yönünden gerekli altyapının oluşması için görüşmeler devam etmektedir.
Gelişmeler yaşandıkça spor kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
Ünye Kadın Spor Kulübü Yönetimi