Tarih: 22.07.2024 15:47

Ünye Devlet Hastanesinde Doku Organ Bağışı çalışmaları devam ediyor.

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında doku ve organ bağışı konusunda bireysel farkındalık oluşturmak ve toplumsal kaygıları azaltmak amacıyla Ünye Devlet Hastanesi tarafından etkinlik alanında stant kuruldu. Festival alanında kurulan stantta Ünye Devlet Hastanesi Doku Organ Bağış Koordinatörlüğü tarafından vatandaşlara bilgilendirme eğitimleri veriliyor. 

 

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar doku organ bağışı konusunda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla hastane idarecileriyle birlikte standı ziyaret etti.

 

Ülkemizde her geçen gün organ nakli hizmetlerinde gelişmeler kaydedilmekle birlikte nakil seviyelerinde henüz hedeflenen seviyeye ulaşılamadığını belirten Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar;  “Bunun en önemli nedenlerinden birisi organ ve doku bağışının yetersiz oluşudur. Ünye Devlet Hastanesi olarak doku ve organ bağış sayısını ve aile izin oranlarını artırmayı hedefliyoruz. Bunun için de ilçemizde çeşitli kuruluşlara gidip eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerimiz sene boyunda periyodik olarak devam ediyor. Ailelerin de bu konuda bilinçlendirilmesi bizler için önemli. Çünkü kişi sağlığında organ bağışında bulunmuş olsa bile aile izin vermediği takdirde kişinin organları alınamamaktadır. Tüm vatandaşlarımızı organ konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bırakacağımız en güzel miraslardan biri de hayatta iken yapacağımız organ bağışıdır” dedi.

 

Festival boyunca açık olan stantta doku ve organ bağışının yanı sıra kanser ve diyabet hastalığı ile ilgili de bilgilendirme eğitimleri veriliyor. 

 

Ünye Devlet Hastanesi Basın

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —