9393,79%-0,32
38,09% 0,16
42,97% -0,50
3951,99% 0,66
6365,85% 0,65
Chp Ordu Milletvekili Seyit Torun , düşük sıcaklıklar ve kar yağışının neden olduğu don olaylarının Ordu’daki tarım üreticilerine büyük zarar verdiğini belirterek, yetkililere tepki gösterdi. Torun, bu yıl fındık başta olmak üzere bütün tarımsal ürünlerin rekoltesinde ciddi düşüşler yaşanacağını ve bunun üreticiler üzerinde büyük bir ekonomik kayba yol açacağını ifade etti.
Torun, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını ve üreticilerin yaşadığı zorluklar için bir destek programı açıklanmadığını vurguladı. “Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Üreticilerimizi yine yalnızlığa ve çaresizliğe terk etmeyin!” diyen Torun, özellikle dondan etkilenen üreticilere bir an önce destek sağlanması gerektiğini söyledi.
Ordu'daki tarımsal üretim için önemli bir yıl olması beklenirken, bu tür olumsuz hava koşulları, çiftçilerin zorlu mücadelesini daha da derinleştiriyor. Torun, Bakanlığın, ürün kaybını telafi etmek için bir yol haritası açıklamasını talep etti.