ŞANLITÜRK: ORDU, SON 10 YILDA 305 AFET YAŞADI

ŞANLITÜRK: ORDU, SON 10 YILDA 305 AFET YAŞADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaptığı gündem dışı konuşmasında Ordu ilinde yaşanan sel felaketi hakkında bundan sonraki süreçte alınması gereken tedbirler

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı konuşmada; “8 Temmuz Pazar günü ilimizde yağan yoğun yağışlar sele dönüşmüştür. Özellikle Çaybaşı ve İkizce ilçelerimizde su baskını heyelan ve hasara neden olmuştur. Çaybaşı ilçemizin Çay Mahallesinde 83 yaşındaki bir teyzemiz sel sularına kapılarak 3 km sürüklenmiş ve hayatını kaybetmiştir.

Öncelikle hayatını kaybeden Hatice Kocagöz teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum. Selden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine aynı gün Muş ilimizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Nazar Karataş kızımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“SON 10 YILDA ORDU’DA 305 AFET YAŞANDI”

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte yaz aylarında Karadeniz bölgesinde ve ilimizde ani sağanak yağışları sele dönüşmektedir diyen Şanlıtürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Son 10 yıl içerisinde ilimizde 305 afet olmuş, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2016 yılı 6 Temmuz’da Perşembe ilçesinde kaybolan 2 kişiye hala ulaşılamamıştır.

Son yağışlarda 2 saat içerisinde metrekareye yaklaşık 186 kilogram yağmur düşmüştür. Bu yağışlar birçok ilçemizde heyelan, toprak kayması, su baskını, dere ve ırmak taşmasına sebep olmuştur.

Yerelde Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve Valiliğimizin aldığı önlemler sayesinde selin vereceği muhtemel zararlar en aza indirgenmiştir. Bu yağışlar yol, su ve kanalizasyon başta olmak üzere bölgedeki altyapılara zarar vermiştir.

Bu zararların telafi edilebilmesi için özellikle İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Gürgentepe, Çamaş, Kabadüz, Fatsa ve Büyükşehir Belediyemize kaynak aktarılarak, bu selin verdiği hasarın en kısa sürede giderileceğine olan inancımız tamdır. Devletimiz büyüktür bu yaraları en kısa sürede saracaktır.

Bölgedeki olası afetlerin önüne geçilebilmesi için; DSİ’nin sorumluluk sahasında olan derelere tirasubat tutucu sel kapanlarının yapılması, ihalesi yapılan Altınordu Bülbül deresi üzerindeki köprünün, Altınordu Civil deresinde yıkılan tahkimat duvarlarının, Ünye tabakhane deresindeki köprünün, Altınordu Melet ırmağındaki OSKİ’nin su irsale hattının geçtiği, geçen yılki selde zarar gören dere boyunca tahkimat duvarlarının yapılabilmesi için bu işlere gerekli ödeneklerin aktarılarak bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.
Aksi taktirde bu aylarda oluşabilecek ikinci bir selin şehir merkezlerinde daha büyük yıkıma neden olacağı endişesi yaşanmaktadır” diye konuştu.

“KARAYOLU PROJELERİNE ÖDENEKLER BİR AN ÖNCE AKTARILMALI”

Ordu’da ki ulaşım ağını ve Aybastı Perşembe Yaylasında ki maden ruhsatını da gündeme getiren Şanlıtürk; “İlimizin ulaşım altyapısının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilimizin 24 tane karayolu projesinin bitirilmesi gerekmektedir.
Özellikle çevre yolunun 2. Etabı, şehir hastanesi bağlantı yolları, Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu, Ordu-Gölköy Yolu başta olmak üzere devam eden karayolu projelerine gerekli ödenekler aktarılarak bir an önce bitirilmelidir.

Yine Aybastı Perşembe yaylamızdaki dünyaca ünlü mendereslerin bulunduğu alanın hemen yanı başında maden ruhsatı verilmiştir.
İlimizdeki Mera Komisyonu da bu maden ruhsatına maalesef olumlu görüş bildirmiştir. Tarihi ve turizm alanı olarak dünya mirası sayılabilecek bu alanda verilen ruhsat kararının tekrar gözden geçirilerek iptal edileceğine inanıyorum.
800 bin nüfusun yaşadığı, yaz aylarında ise nüfusu 2,5 milyonun üzerine çıkan Karadenizin incisi güzel ilimizin yüz ölçümünün %74’ünün maden alanı olarak ruhsatlandırılmasına bir anlam verememekteyiz” şeklinde konuştu.

“ARGAN YAYLASI TURİZM MERKEZİ İLAN EDİLSİN”

Argan Yaylasının turizm merkezi olarak ilan edilmesini talep eden Milletvekili Şanlıtürk, konuşmasını şu şekilde noktaladı; “1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Ordu İlimizin Akkuş İlçesinde İlçe merkezine 3 km mesafedeki 1650 rakımlı Argan Yaylası son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Kış etkinliklerinin yanı sıra birçok turizm amaçlı aktivitelerin yapıldığı Argan Yaylasına son yıllarda Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Akkuş Belediyemiz doğal dokuyu bozmadan gölet, çay evleri ve seyir terasları gibi turizm yatırımları kazandırmıştır.

Akkuş- Ünye- Niksar Karayolu güzergâhındaki Argan Yaylası Türkiye’de İlçe Merkezine, Karayoluna ve denize en yakın Yaylalardan biridir. Ordu İlimizin yanı sıra komşu İller olan;
Samsun, Giresun, Tokat, Sivas ve Amasya gibi komsu illerden de misafirlerini ağırlamaktadır.
Görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada güzellikleri öne çıkartılan, tanıtımların yapıldığı Argan Yaylasının yeniden Turizm Merkezi ilan edilmesini talep ediyoruz.”



BAŞKAN TAVLI’DAN MUSTAFA USLU’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

AKKUŞ BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ PROJESİNDE SONA DOĞRU…

ERZURUM-RİZE SINIRLARINDA İKİ KİŞİLİK ÖZEL UÇAK DÜŞTÜ : 1 ÖLÜ

Rektörler Buluştu

ÜNYE’DE SOKAK BASKETBOLU HEYECANI BAŞLADI

Altınordu'da Refakatçi Evi Projesi Başlatıldı…

ÜNYE’DE FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI!

IPARD III PROGRAMI 7. ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

DURAK FINDIK 123. SIRADA!

Ünye Belediye Başkanı Tavlı’dan Durak Fındık’a Teşekkür Plaketi

Başkan Altaş, Bakanlarla Bir Araya Geldi…

Gökçe Bebek'e bir destekte Başkan Kibar'dan...

Elif ve Aytuğ, üst düzey davetlilerin önünde dünyaevine girdi.

SOYLU "Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 Yıl Daha İhtiyacı Var”

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TAVLI, BAKAN SOYLU'YU HAVALİMANINDA KARŞILADI..

MAHMUT ÖZER TEŞKİLATLA BULUŞTU: “ORDU İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Torun; “Zirai Don Üreticiyi Vurdu, Bakanlık Seyirci Kaldı”

“BUGÜN SEÇİM OLSA 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ”

Fatih Titiz: "Kamuoyuna Yansıyan Haber ve Bilgilere İtibar Etmeyiniz”

CHP’DEN 81 İL BAŞKANIYLA ORTAK AÇIKLAMA: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE HALKIN PARTİSİ TESLİM ALINAMAZ”

BÜYÜKŞEHİRDEN SOKAK HAYVANLARINA MODERN YAŞAM ALANI

SAMSUN CANKURTARANLARI GÖREV BAŞINDA 26 KİŞİYİ KURTARDI

Ünye Protokolü Öğrencilerin Mezuniyet Töreni'ne Ortak Oldu.

TOYOTA’DAN ÜNYE’DEKİ MESLEK LİSESİNE DEV HİBE DESTEĞİ

Fotomaraton'da ödüller sahiplerini buldu.

OMÜ Veteriner Fakültesi Türkiye’nin En İyileri Arasında

‘ORDU GASTRONOMİ MERKEZİ’ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÇERKEZLER TEPESİ BUNGALOV OTEL VE RESTORAN HİZMETE AÇILDI

Başkan Tavlı hedefe Yazkonağı Mağarası'nı koydu...

Yeşilçam Konseri, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle unutulmaz bir geceye dönüştü.

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

BAŞKAN TAVLI’DAN MUSTAFA USLU’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

AKKUŞ BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ PROJESİNDE SONA DOĞRU…

ERZURUM-RİZE SINIRLARINDA İKİ KİŞİLİK ÖZEL UÇAK DÜŞTÜ : 1 ÖLÜ

Rektörler Buluştu

ORDU AKYAZI’DA MADDİ HASARLI KAZA!

ÜNYE’DE SOKAK BASKETBOLU HEYECANI BAŞLADI

Altınordu'da Refakatçi Evi Projesi Başlatıldı…

Milletvekili Şanlıtürk: “Ulaşım yoksa turizm de yok”

ÜNYE’DE FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI!

IPARD III PROGRAMI 7. ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

ORDU’DA ZEHİR TACİRLERİNE OPERASYON!

DURAK FINDIK 123. SIRADA!

Ünye Belediye Başkanı Tavlı’dan Durak Fındık’a Teşekkür Plaketi

ÜNYE BASINI GÖKÇE BEBEK İÇİN TEK YÜREK OLDU!

ALTINORDU, ÜNYE VE FATSA’DAKİ BİLGİ EVLERİNE YOĞUN İLGİ

Başkan Altaş, Bakanlarla Bir Araya Geldi…

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

ORDU’DA 1 HAFTADA 2 BİNDEN FAZLA SÜRÜCÜYE CEZA!

YALIKÖY’DE 50 YILLIK GELENEĞE COŞKULU KUTLAMA

GELENEKSEL MANYETİK KUM FUTBOL TURNUVASI FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN TARİHİ MİRASLARA ESTETİK DOKUNUŞ…

KRİTİK TARİH 18 TEMMUZ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden kritik uyarı

ORYAZ'DA GELECEĞİ KODLAYAN GENÇLER YETİŞİYOR

Başkan Tepe, Vosvosçularla Tur Attı

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMININ 99.YILI ÜNYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI…

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

Dini değerleri aşağılayan karikatüre ilişkin 3 gözaltı

Tarih Yüklü Müze Ordu’da

Yükleniyor