Samsun Büyükşehir’den engelli bireylere özel uygulama

Samsun Büyükşehir’den engelli bireylere özel uygulama

Toplu taşımayı kullanan görme ve işitme engelli bireylere büyük kolaylık

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan SAMULAŞ A.Ş. tarafından kentteki toplu taşımada yer alan otobüslerde dezavantajlı bireylere özel bir çalışma gerçekleştirildi. Hayata geçirilen ‘Otobüs Yolcu Bilgilendirme Sistemi’ kapsamında otobüslerin içinde bulunan ekranlar özel bir cihaz ile SAMULAŞ A.Ş. teknik ekibi tarafından yazılan yerli yazılıma entegre edilerek hat güzergahındaki mevcut konum ve durakları belirten sesli ve görüntülü bilgilendirme sistemi kuruldu. Sistemin, özellikle toplu taşımayı kullanan görme ve işitme engelli bireylere büyük kolaylık sağlayacağı belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşamın her alanında özel gereksinimli bireylere hizmet üretmeye devam ediyor. Kent içi toplu ulaşımda engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar ve taleplerinden yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, hızlı çözümler üretip engelleri bir bir ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan SAMULAŞ A.Ş. tarafından kentteki toplu taşımada yer alan otobüslerde engelli bireyler için özel bir çalışma yapıldı. SAMULAŞ A.Ş.’nin teknik personelleri tarafından ‘Otobüs Yolcu Bilgilendirme Sistemi’ kuruldu. İlk aşamada, E1 hattında hizmet veren 10 körüklü otobüsün içinde bulunan ekranlara özel bir cihaz yerleştirilerek SAMULAŞ A.Ş. teknik personelleri tarafından üretilen yerli yazılım entegre edildi. Hat güzergahındaki otobüsün anlık olarak bulunduğu mevcut konumu belirleyerek durakları sesli ve görüntülü şekilde bildiren sistem, hizmet vermeye başladı. Görüntülü ve sesli bilgilendirme sisteminin özellikle toplu taşıma kullanan görme ve işitme engelli bireyler için büyük kolaylık sağlayacağı belirtildi. İlk olarak 10 körüklü otobüste kullanılan sistemin etap etap tüm otobüslerde aktifleştirilmesi planlanıyor.

‘Yerli yazılımla daha az maliyetle kuruldu’

Yaklaşık 4 ay önce başlatılan çalışmalar, engelli bireylerin talepleri doğrultusunda eş zamanlı olarak şekillendi. SAMULAŞ A.Ş. ekipleri tarafından oluşturulan cihaz ve yine teknik ekip tarafından hazırlanan yerli yazılımın prototipi deneme amaçlı olarak E1 hattı üzerindeki otobüslere entegre edildi. Yapılan test çalışmalarında engelli bireylerin dahil edilmesi sonrasında yapılan denemelerin ardından ‘Otobüs Yolcu Bilgilendirme Sistemi’ ilk aşamada E1 hattındaki 10 körüklü otobüste aktif hale getirildi. Sistemin, SAMULAŞ A.Ş.’nin kendi teknik ekibi tarafından yapılmasının proje maliyetini büyük oranda düşürdüğü belirtildi. İlerleyen süreçte sistemin kent içi toplu taşımada yer alan 42 hattaki 187 otobüs ile Samair kapsamında bulunan 4 hattaki 11 otobüsün tamamında uygulanacağı belirtildi.

‘Her konuda yanlarındayız’

Her konuda özel gereksinimli bireylerin yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kent içi toplu ulaşımda onların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atmayı sürdürüyoruz.  Bu çalışmalardan birisi de kent içi toplu ulaşımdaki otobüslerimizde kullanılmaya başlanan Otobüs Yolcu Bilgilendirme Sistemi’mizdir. Bu sistem ile özel bireylerimiz için toplu taşımayı daha kolay ve konforlu hale getirmeyi amaçladık. Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını her alanda kolaylaştırmak için tüm ekiplerimizle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 



Vali Erol, TEKNOFEST’te Dereceye Giren Öğrencileri Kutladı

Ünye İlçe Sağlık’tan "Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver" Sloganı

Ordu’ya Gaz Taşıyan Hat Alev Aldı

DİKKAT! SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR.

ORDU, SAĞLIKTA ÖNCÜ OLMAYA ADAY!

ÜNYE ROTARY’DEN BÜYÜK BAŞARI: SİHİRLİ YILDIZLAR ÖDÜLÜNÜ KAZANDI!

İslam Memiş Ordu'da iş dünyasıyla buluştu

Kayabaşı Kavşağında Trafik Düzenlemesi Başladı

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Hıdır Özer, Ünye Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

ALTINORDU'DA EMEKLİLERİN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ “ EMEKLİHANE”

ORDU’YA DEV YATIRIM!

ÜNYE’YE 8 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ!

AKKUŞ’A 5 MİLYON TL’LİK BETON YOL DESTEĞİ

ÇAYBAŞI’NA 3 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ!

BAŞKAN ZOR’DAN ANLAMLI ZİYARET

BAŞKAN GÜLER” İNSANIN EN DEĞERLİ VARLIĞI ANNESİDİR”

İKTİDAR, MUHALEFET YAPILAN ÇALIŞMALARI BEĞENDİ

ORDU’DA SAĞLIK YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

GENEL BAŞKAN AĞIRALİOĞLU’NA ANAHTAR PARTİ ÜNYE'DEN TAM DESTEK!

GENÇLERE ALTINORDU’DA ÜCRETSİZ ORTAK ÇALIŞMA ALANI

Ünye 2025’te Açılışlara Hazır: 350 Milyonluk Yatırımla Yeni Bir Dönem Başlıyor

Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı Sona Erdi.

ÜNYE YUSUF BAHRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEKNOFEST 3.SÜ OLDU.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, TEKNOFEST Kıbrıs’a Katıldı

3 Yeni Uzman Doktor Göreve Başladı

Ünye’de Okullardan Örnek Dayanışma: 203 Ünite Kan Toplandı…

2025 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.

Akıllı saat desteği ile artık güvende olacak.

TÜRK EDEBİYATININ SEVİLEN İSİMLERİ OKURLARIYLA BULUŞTU

Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocukların Eğitimi İçin Güçlü İş Birliği

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

ORDU’YA DEV YATIRIM!

ÜNYE’YE 8 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ!

Vali Erol, TEKNOFEST’te Dereceye Giren Öğrencileri Kutladı

AKKUŞ’A 5 MİLYON TL’LİK BETON YOL DESTEĞİ

ÇAYBAŞI’NA 3 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ!

BAŞKAN ZOR’DAN ANLAMLI ZİYARET

BAŞKAN GÜLER” İNSANIN EN DEĞERLİ VARLIĞI ANNESİDİR”

Ünye İlçe Sağlık’tan "Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver" Sloganı

Ordu’ya Gaz Taşıyan Hat Alev Aldı

DİKKAT! SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR.

ORDU, SAĞLIKTA ÖNCÜ OLMAYA ADAY!

ÜNYE ROTARY’DEN BÜYÜK BAŞARI: SİHİRLİ YILDIZLAR ÖDÜLÜNÜ KAZANDI!

ÜNYE 1957 SPOR’UN PLAY-OFF MARATONU BAŞLIYOR!

İslam Memiş Ordu'da iş dünyasıyla buluştu

Kayabaşı Kavşağında Trafik Düzenlemesi Başladı

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Hıdır Özer, Ünye Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

ÜNYE 1957 SPOR PLAY-OFF MÜCADELESİNE GİRESUN’DA ÇIKIYOR!

ORKUN ORAL HAYATINI KAYBETTİ.

ALTINORDU'DA EMEKLİLERİN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ “ EMEKLİHANE”

OMÜ’DE HIDIRELLEZ GELENEKSEL ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ARANMASI OLAN 20 KİŞİ YAKALANDI!

ÜNYE’Lİ GENÇLER RÜZGAR GİBİ ESTİ!

Ordu Barosu'ndan Sert Tepki! “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz”

39 TRAFİK KAZASI, 46 YARALI

BÜYÜKŞEHİR, 64’ÜNCÜ GÖLET İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

ÜNYE’DE GÜVENLİ TRAFİK İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Ordu’ya Kış Geri Dönüyor!

Ünye’de sahil evleri ve stantların ücretleri belirlendi!

İKTİDAR, MUHALEFET YAPILAN ÇALIŞMALARI BEĞENDİ

Çaybaşı’nda Gizemli Ölüm: Fındık Bahçesinde Cansız Bulundu

Yükleniyor