Tarih: 19.09.2024 12:10

Rektör Baş: Gaziler, vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleridir

Facebook Twitter Linked-in

Rektör Baş: Gaziler, vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleridir

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna en zor şartlar altında kahramanca mücadele eden gaziler vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleridir.” dedi.

 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Baş, 19 Eylül tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanının verildiği anlamlı bir gün olduğunu, ayrıca milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan gazilerimizi onurlandırdığımız önemli bir tarih olduğunu vurguladı. 

Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna en zor şartlar altında kahramanca mücadele eden gazilerin vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, şu açıklamayı yaptı:

“Bağımsızlığını canları pahasına koruyarak tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran gazilerimiz ve şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak, üzerimize düşen en asli görevlerden biridir. Eğitim kurumları olarak bu sorumluluğun bilinciyle, ülkemizin daha müreffeh yarınlara ilerlemesi için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapma kararlılığı içerisinde olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında Ordu’ya gelişinin yıl dönümü olarak da bizler için ayrı bir anlam taşıyan bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —