Tarih: 11.05.2025 21:53

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Toplantısı Ordu Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

“Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Ordu Bölgesel Toplantısı" Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Armangil, alanında uzman katılımcılar, akademisyenler ile davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Armangil, “Mikrocerrahi diğer branşlara veya diğer uğraştığımız konulara bakacak olursak uygulama olarak da en yoğun işlerden bir tanesi ve sahip çıkılması gereken bir konu. Bizim de amacımız böyle bölgesel toplantılarla biraz daha bunun yaygınlığını artırmak. Türkiye’de nüfusumuz giderek artıyor, göçler giderek artıyor, savaş yaralanmaları da beraberinde geliyor. Avrupa'yla veya yurt dışıyla kıyaslayacak olursak, diğer ülkelere göre yetişmiş kalifiye elemanımız bu konuda hakikaten üst seviyede ama bunun kırılmadan devam etmesi lazım. Ev sahipliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, toplantının verimli olmasını diliyorum.” dedi.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Çıraklı, “Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı olarak şu an 6 öğretim üyesi ve 9 asistan ile bölgemize hizmet vermekteyiz. Rekonstrüktif mikrocerrahi emek isteyen bir branş, bölgemizde tarım yaralanmalarının çok sık olması nedeniyle biz de bölgemizdeki hastalara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu noktada Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği bizim en iyi şekilde hastaya müdahale etmemize yardımcı oluyorlar. Destekleri için derneğimize ve toplantıya katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş gerçekleştirdiği konuşmasında “Bizler Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında bilimsel çalışmalar, Üniversitemizin ilgili ana bilim dallarıyla ilgili uzmanlık ve lisansüstü araştırmalar yapılmasını çok önemli buluyoruz, bu sebeple de bu tür toplantıları ayrıca önemli buluyoruz. Bugün Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin üç farklı sempozyumunun olması bizler için mutluluk verici. Bu toplantılar da Üniversitemizin üretken olduğunun ve daha çok güzel işler yapabileceğimizin bir göstergesi. ekstremite rekonstrüksiyonu gerçekten çok önemli bir alan ve sadece tek başına tek bilgi ve beceriyle yapılacak bir iş değil, aynı zamanda zaman, sabır ve iş birliği istiyor. Mikro rekonstrüktif cerrahilerde gerçekten ciddi iş birliklerine ihtiyaç var.  Gelen vakaların hepsi aynı değil, kişilerin vücut yapılarına göre de her hasta kendine özel bir tedavi metodu istiyor. Her hastaya aynı tedavi metodunu uygulayamıyorsunuz, ayrı cerrahi işlemi uygulayamıyorsunuz. Onun için de alan çok geniş ve mutlaka iş birliği olması lazım. Bunun yanında bizim erişemediğimiz bazı noktalarda dernek başkanımız aracılığıyla hocalarımıza bu tür toplantılarla bilgilendirme yapıldığı için hocalarımızın bilgi ve tecrübesi arıyor. Bu düşüncelerle Dernek Başkanı’mıza, Anabilim Dalı Başkanı’mıza ve kıymetli hocalarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, toplantının verimli olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası dört panel şeklinde gerçekleştirilen toplantıda “El Yaralanmaları Sonrası Rekonstrüksiyon, Ekstremite Kemik Rekonstrüksiyonlar, Mikrocerrahi Dışı Yöntemler ile Cilt Örtümü ve Ekstremite Rekonstrüksiyonunda Bel Kemiği Serbest Flepler” konuları, alanında uzman hekim ve akademisyenler tarafından ele alındı.

ODÜ Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —