-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7231,74% -1,42
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
PROJE KARŞITLARI YALI SAHİLİNDE EYLEM İÇİN TOPLANDI
Adıgüzel kazıkları söktü, STK’lar ve siyasi parti temsilcileri “Yalı kumsalı korunmalı” dedi
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi iş birliğiyle Yalı sahiline yapılması planlanan 5 metrelik yürüyüş yolu projesinde, projeye karşı çıkanlar eylem için toplandı.
Vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sahilde toplanarak projeye karşı çıktı.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, yaptığı konuşmanın ardından belediye tarafından çakılan kazıkları tek tek sökerek “Buraya bir kazma bile vurulamaz. Bu kumsal atalarımızın mirası, çocuklarımızın emanetidir. Beton belediyeciliğine izin vermeyeceğiz” dedi.
Toplanan kalabalık adına birçok isim açıklamalarda bulundu.
• Avukat Veysel İlhan, Yalı kumsalının Ünye’nin en değerli alanı olduğunu vurgulayarak, “Siz buraya beton döktüğünüzde hiçbir turist beton görmeye gelmez” ifadelerini kullandı.
• TEMA Vakfı Ünye Temsilcisi Aynur Zeren Tan, eylemin siyasi değil çevresel bir tepki olduğunun altını çizerek, “Karadeniz çok kötü betonlaşıyor. Artık dayanamıyoruz” dedi.
• Ünye Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, hazırladıkları basın açıklamasıyla tüm Ünyelilerin hislerini dile getirdiklerini belirtti.
• Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, kumsalın kentin kimliği olduğunu hatırlatarak, “Denizden aldığınızı deniz geri alır, buna gerek yok” sözlerini kaydetti.
• Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “İlk önce yönetenler topluma uyumlu olmak zorunda. Toplum istemiyorsa bu proje olmaz” diye konuştu.
• ADD Ünye Şube Başkanı Mustafa Kılıçarslan, “Ünye’ye yeteri kadar beton yapıldı. Artık şuraya da dokunmasınlar” çağrısında bulundu.
• CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, kumsalın Ünye’nin tarihi ve güzelliğini taşıyan bir miras olduğuna dikkat çekti.
• İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Servet Zeren, çevre düzenlemesinin betonla değil doğal malzemelerle yapılması gerektiğini söyledi.
• Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Ünye halkı beton belediyeciliğini değil, hizmet belediyeciliğini istiyor” diyerek projeyi eleştirdi.
Yalı sahilinde yapılan eylemde vatandaşlar, “Ünye’nin doğasına dokunmayın” mesajı verdi
ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN GOL ŞOV! 7-0
İFTAR SOFRASI MESUDİYE’DE KURULDU
ÜNYE’DE İSTİKLAL RUHU 105. YILINDA YENİDEN CANLANDI
Fatsa’da Otomobil ile Hafriyat Kamyonu Çarpıştı
HAL ESNAFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ…
Aybastı’da Mangala Turnuvası Tamamlandı: İlçe Birincisi Medine Maytalman Oldu
Ordu’da 12 Mart Coşkusu
KORKMAZ: “VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”
Akkuş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anıldı
SARIKAHRAMAN: “BİZİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR!”
ANAHTAR PARTİ ORDU’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL BAŞKANLIĞINA VEKALETEN AHMET TİRE
ANAHTAR PARTİ ORDU İL BAŞKANI İRFAN ÖKSÜZ İSTİFA ETTİ
Titiz’den OBB’ ye Su Tepkisi
Prof. Dr. Ersanlı: "Akran zorbalığı kişide derin izler bırakıyor.
FATSA’LI ÖĞRENCİDEN BÜYÜK BAŞARI!
MHP’li Şanlıtürk: “Fındıkta Rekolte Oyunu Bu Yıl da Sahneye Konuldu”
Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi
ASKF’DEN SPOR KULÜPLERİNE BEYANNAME UYARISI
ÜFK İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Acı haber geldi: İran'da aracına İsrail füzesi isabet eden Türk TIR şoförü yaşamını yitirdi
Yukarıtepe–Akçatepe Bağlantı Yolu 3 Yıl Sonra Yeniden Ulaşıma Açıldı
EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ
Bayramca ve Saraçlı Mahallelerinde Semt Sahaları Tamamlandı
ÜNİVERSİTE KENTLE BARIŞMAMIŞ”
Fatsa Sokaklarında Temizlik Mesaisi Sürüyor..
ORDU ORGAN BAĞIŞINDA 13. SIRADA
Karayolunda Zemin Çöktü!
GÖNÜL SOFRASI GÖLKÖY’DE KURULDU
ORDULU GENÇLER FİKİRLERİYLE YARIŞIYOR
Vali Muammer Erol’dan 12 Mart Mesajı
Yükleniyor






