10438,33%0,15
36,58% 0,10
40,00% 1,00
3433,51% 1,14
5564,61% 0,59
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun görülmeye değer en güzel mahallesi, sokak ve balkonlarını seçmek amacıyla yarışmalar yapacaklarını, yarışmanın Ordu turizmine katkı sağlayacağını açıkladı.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Güler, yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Ordu’nun en güzel mahallesi, sokak ve balkonlarını seçmek amacıyla yarışmalar yapacaklarına dikkat çeken Başkan Güler, yarışmanın Ordu turizmine katkı sağlayacağını vurguladı.
-Görülmeye değer 41 mahalle seçilecek-
Yarışma detaylarının ilerleyen günlerde belirleneceğini de aktaran Başkan Güler, açıklamasında şunları ifade etti:
“Ordu’nun 772 mahallesi var, bunun 550 tanesi kırsal mahallelerden oluşuyor. Bu yapacağımız çalışmayla 41 tane mahallemizi en güzel seçeceğiz. En güzelden kastımız ise buraların görülmeye değer olmasıdır. Bunların şartnamesini hazırladık. Bununla ilgili 19 ilçemizin 1’er tane kontenjanı olacak. Geri kalanı biz Büyükşehir Belediyesi olarak belirleyeceğiz.
-En güzel sokak ve balkon yarışması da düzenlenecek-
Bunun haricinde en güzel sokak ve en güzel balkon yarışması düzenleyeceğiz. Bunları ödüllü yapacağız. Bu mahallelerimizin yapılmasının amacı tıpkı Almanya, Hollanda veya Fransa’daki mahalleler gibi modern hale getirmek. Buralarda turizmi canlandırmaktır. Farkındalık oluşmuş olacak. Yurt dışındaki hemşerilerimizin buraya dikkatini çekmiş olacağız. Bu seçimin son günü bizim Mayıs 7’si diye bahsettiğimiz 20 Mayıs’ta olacak. Jürilerimizi seçtik. İstiyoruz ki bir farkındalık oluşsun. Görülmeye değer 41 mahallemizi bu şekilde seçelim istiyoruz.”