• BIST 100

    16663,31%2,50
  • DOLAR

    43,38% -0,02
  • EURO

    51,94% 0,19
  • GRAM ALTIN

    7417,44% -1,13
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

ORDU’DAN TAKA İLE BAŞLAYAN TÜRKİYE TURU YOLCULUĞUNU YARILADILAR.

Ordu'dan 11 Haziran’da yola çıkan emekli çift 70 yaşındaki Adem Koç ile 65 yaşındaki eşi Necla Koç, 7 metrelik takalarıyla Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i dolaşacakları sıra dışı yolculukta İstanbul ve Çanakkale boğazlarını g

2.08.2024 10:02:00 575 0
ORDU’DAN TAKA İLE BAŞLAYAN TÜRKİYE TURU YOLCULUĞUNU YARILADILAR.

 

“Yaşınızı sorun yapmayın hayallerini gerçekleştirin” diyen Adem Koç (70) ile Necla Koç (65), 7 metrelik takalarıyla inanılmaz bir yolculuğa imza atıyor. Ordu tarihinde bir ilk olan yolculukla Adem-Necla Koç çifti kıyıdan tüm Türkiye’yi dolaşacak. Adem-Necla Koç çifti bu sıra dışı yolculuklarını gün gün tuttukları günlüklerinden yola çıkarak kitaplaştıracak. 11 Haziran’da Ordu'dan yola çıkan Adem-Necla Koç çifti teknede baş gösteren motor ve dümen sorununu çözdükten sonra İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçerek İzmir’e ulaştı. Böylece planlanan yolculuğun yarısı geçilmiş oldu

VAZGEÇMEK YOK SAMANDAĞI’NA VARACAĞIZ DİYORUZ

Ordu Olay’a açıklama yapan Adem Koç, Çeşme’nin Kışlimanı Limanı’nda konakladıklarını belirterek, “ Şiddetli dalga sebebiyle hava düzelene kadar birkaç günü burada geçireceğiz. Hava normale döndükten sonra da Kuşadası, Didim, Bodrum üzerinden devam edeceğiz.  Önümüzde bir tehlikeli burun daha var ama inşallah Çeşme Burnunu da sorunsuz geçeceğiz. Bu zamana kadar daha tehlikeli burunları geçtik. Yola devam edeceğiz, bir sorunumuz yok, kumanyamız var. Zaman zaman bizim de acaba dediğimiz anlar oluyor ama vazgeçmek yok Samandağ’ına varacağız.” dedi.

 

HERKES HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRSİN VAZGEÇMESİN DİYORUZ

Necla Koç ise çok güzel bir yolculuk yaptıklarını belirterek, “Zaman zaman sıkıntılar yasacak da inanılmaz güzel bir yolculuk yaptık. Hayal ettiğimizin ötesinde anılar biriktirdik,  yeni dostluklar kazandık, gözlemlerde bulunduk. Bizden ilgisini esirgemeyen, arayan soran herkese de çok teşekkür ediyoruz.  Biz planladığımız yolculuğun yarısını geçtik ve her şey yolunda. Çeşme Burnunu da geçtikten sonra daha kolay bir yolculuk yapacağımızı düşünüyoruz. Biz hayalimizi gerçek yaptık yapıyoruz herkes de hayalini gerçekleştirsin vazgeçmesin diyoruz. “ diye konuştu.

TAKA İLE MAVİ VATAN TURU GÜNLÜKLERİ-8 TEMMUZ PAZARTESİ (İstanbul Boğazı Geçişi)

Sabah 04:30’da kalktık. Biraz zaman geçirdik. Denizi kontrol ettik. Rüzgar kesmiş. Ancak ağır denizler var. Akşamdan limandaki tecrübeli balıkçılar havanın kaldığını, güvenle devam edebileceğimizi ve 4 saatte Boğaz’a girebileceğimizi söylemişlerdi.

Yol aldık Karaburun denen burnu döndük. Ağır denizler Necla’yı biraz sarstı. Dümen teşkilatı iyi çalışıyor. Biraz sıkıntılı bir yolculuktan sonra Riva Irmağı’na geldik. Ancak pas geçtim. Zira bugün Boğaz’ı geçmem gerek. Zaman kaybı yapamayız. Boğazı döndüm. Ağır denizler ve gemi dalgaları eşliğinde Poyraz Balıkçı Barınağına girdim. Kahvaltı yaptık günlüklerimizi yazdık. Bir miktar boğaz gemi trafiğini mendirekten izledik. Tekneye döndük. Demir aldık. Boğazı Anadolu yakasından muhteşem görüntüler eşliğinde sorunsuz geçtik. Necla sürekli videolar ve resimler çekti. Çok destansı bir geçişti.


Hemen Salacak Barınağında bizi bekleyecek olan balıkçı Ender'i aradık. Girin bekliyorum dedi. Ancak barınağın ağzı o kadar dar ki tereddüde düştüm. Neyse girdim. Hemen girişte kendi teknesine bordaladık. Çok dar ve sıkıntılı bir barınak. Karşıdan Marmara’nın girişi görülüyor. 2 gece kalmamızı kabul ettiler. O sırada Kooperatif Başkanı da geldi. Kirlilerimizi aldık. Balıkçılarla konuştuk. Genellikle küçük balıkçılık yapıyorlar. Güzel insanlar.

Raif geldi. Malzemeleri arabaya yükledik. Efe’nin Ataşehir’deki evine gittik. Duşlarımızı aldık. İlginç olan vücudumdan bir hayli mazot makina yağı karışımı pislik çıktı. Küvet simsiyah oldu. Bu bize çok iyi geldi. Dostlarımızı ve bir kısım akrabalarımızı arayıp bilgi verdik. Dolayısı ile Karadeniz ve boğazı geçmiş olduk.

Ancak çok sıkıntılar çektik. Ama şu ana kadarki gezdiğimiz kıyılar için bile bu sıkıntılara değer. Saat 18:00’de Efe geldi. Hasret giderdik. Portekiz Lizbon gezisi ile izlenimlerini seyrettik. Tek eksiğimiz Ankara'da olan torunlarımız, görememek oldu. Biraz hüzünlendik. Plan dışı gecikmeler buna sebep oldu. Uzun zamandan buyana biraz TV Seyrettik. Türkiye’de yeni bir şey yok. Birazdan uykuya dalacağız. Karadeniz ve Boğaz bitti.

 

 

ORDU OLAY HABER

 

 

 

 

 

TERME ÇAYI ISLAH ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

Hayırseverlerden Eğitime Destek

Başkan Özkan’a Tebrik Ziyaretleri Sürüyor

İSTİKLAL CADDESİ’NDE 436 İŞLETMEYE YEŞİL İŞLETME SERTİFİKASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ ARAÇLARINA ŞARJ DESTEĞİ

LOKOMOTİF PROGRAMI’NIN BU HAFTAKİ KONUĞU ALPARSLAN SIRMABIYIK OLDU

AKKUŞ’U ZİYARET ETTİLER

MİLLİ TAKIM YOLUNDA SON VİRAJ

Ünye SYDV’ye Yeni Araç Desteği

BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ

BUZ PİSTİNDE SÖMESTR TATİLİ YOĞUNLUĞU

Samsun ormanlarında çam kese tırtılı istilası

ÜNYE SÖĞÜTLÜ SOKAK IŞIL IŞIL…

ÜNYE’DE SOKAK HAYVANLARI DOĞAL YAŞAM ALANI’NDA SONA DOĞRU

ALTINORDU BELEDİYESİ İZİNSİZ AFİŞ VE PANKARTLARA MÜDAHALE ETTİ

İNŞ. MÜH. ALPARSLAN SIRMABIYIK: “ÖNCELİĞİMİZ EN İYİ MALZEMEYİ KULLANMAK”

ALTINORDU’DA RIHTIM ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM!

Hayırseverlerden Eğitime Tam Destek

ORDU’DA İÇME SUYU ALTYAPISINA YATIRIMLAR SÜRÜYOR

AKKUŞ TARİHİNDE BİR İLK: “BEYAZ ALTIN” TÜBİTAK SAMSUN BÖLGE SERGİSİNDE

BAŞKAN TAVLI, MAHALLE MUHTARLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN TAVLI, SOKAK HAYVANLARI DOĞAL YAŞAM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Ordu’ya Geliyor...

MÜDÜR TOKGÖZ’ÜN GURUR GÜNÜ...

Tepe’den Anne ve Bebeklerine Müjde

Ünye İpekyolu Mahallesi Alucra Sokak’ta parke yapımı gerçekleştirildi...

FATSA MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİ MEYVELERİNİ VERİYOR

Fatsa Özel Sanayi Sitesi 360 iş yerine ulaştı.

MUHTARLAR KONAĞI TAMAMLANDI

Sebze ve Meyve Komisyoncularına Özel POS ve Kredi İmkânı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9