İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Asayiş Timleri, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “Silah İmalatı ve Ticareti” yaptığı belirlenen şahıslara yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.
Yapılan çalışmalar sonucunda 8 Temmuz 2025 tarihinde E.B. (53), H.K. (75) ve D.A.K. (70) isimli şahıslara ait üç farklı adrese eş zamanlı adli arama yapıldı.
Aramalarda; 2 adet tabanca gövdesi, 3 adet tabanca üst kapağı, 4 adet tabanca namlusu, 4 adet tabanca mekanizması, 1 adet tabanca horozu, 8 adet tabanca kabzesi, 16 adet tabanca iğnesi, 9 adet icra yayı ve mili, 4 adet tabanca kalıbı, 8 adet tabanca şarjörü, 69 adet tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği, 2 adet elektrik fünyeli patlayıcı madde ile tabanca yapımında kullanılan sanayi tipi makineler ve çok sayıda muhtelif parça ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli şahıstan 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.