Tarih: 10.06.2024 15:09

Ordu'da "NARKOÇELİK-22" Operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 20 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-22" operasyonları kapsamında büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiğini paylaştı. Bu operasyonlar, 20 ilde eş zamanlı olarak yapıldı ve uyuşturucu madde imalatçıları ile bunların satışını yapan sokak satıcılarına yönelik yoğun bir mücadele verildi.

Operasyonlar sonucunda toplamda 663 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 436 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 157 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, bunlardan 56'sı tutuklandı ve 43'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlarda görev alan 282 ekip ve 846 Jandarma personeli, Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye illerinde yoğun çalışmalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemekte kararlı olduklarını belirterek, uyuşturucu satıcılarının gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —