• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ordu’da Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Fındık hasadına kısa bir süre kala, Ordu Valiliği'nde düzenlenen toplantıda mevsimlik tarım işçilerine yönelik alınacak tedbirler değerlendirildi.

29.05.2025 13:33:00 523 0
Ordu’da Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Hazırlık Toplantısı Yapıldı

 

 Vali Muammer Erol, tüm kurumların üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Ordu’da her yıl fındık hasadı öncesi diğer illerden gelen binlerce mevsimlik tarım işçisine yönelik hazırlıklar kapsamında, Vali Muammer Erol başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Valilik toplantı salonundaki görüşmeye, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, kaymakamlar, emniyet ve jandarma yetkilileri, ilgili daire müdürleri, belediye temsilcileri ve ziraat odası başkanları katıldı.

METİP Alanları Değerlendirildi

Toplantının açılışında, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında YİKOB Rehberlik ve Denetim Müdürü Menderes Aydınoğlu tarafından bir sunum yapıldı. Aydınoğlu, 2024’te Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ulubey ilçelerinde kurulan METİP alanlarında yaklaşık 2.500 işçinin konakladığını, toplam mevsimlik işçi sayısının ise 15.000’i bulduğunu belirtti.

Fatsa’daki METİP alanının, taşkın riski gerekçesiyle DSİ raporu doğrultusunda kapatıldığını aktaran Aydınoğlu, 2025 sezonunda işçilerin Altınordu, Perşembe ve Ulubey’deki alanlarda konaklayacağını söyledi.

Genelgeler ve Kurumların Görevleri

Toplantıda söz alan Vali Yardımcısı Burak Keser, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda METİP alanlarında hazırlıkların sürdüğünü vurguladı. Her kurumun kendi görev alanında etkin şekilde çalışmasının önemine dikkat çekti.

Ziraat odaları ve ilçe belediyelerinin temsilcileri ise sahadaki uygulamalarla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Özellikle dayıbaşıların kontrolsüz hareketleri, farklı yevmiye uygulamaları, işçilerin taşındığı araçların denetimi ve ücret kontrollerine dair öneriler paylaşıldı.

“Mevsimlik İşçiler Bizim Misafirimizdir”

Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali Muammer Erol, “Her yıl fındık hasadı için ilimize gelen mevsimlik tarım işçileri, birkaç aylığına bizim misafirimiz oluyor. Onların insani ihtiyaçlarını karşılamak için bu yıl da üzerimize düşeni yapacağız. METİP alanlarının şartlarını iyileştirmek, işçilere daha iyi hizmet sunmak için tüm kurumlarla iş birliği içinde olacağız” dedi.

Vali Erol, geçmiş yıllardaki tecrübeler doğrultusunda hazırlıkları gözden geçirdiklerini belirterek, 2025 fındık hasadı sezonunun sorunsuz geçmesi temennisinde bulundu. 

 

 

Titiz: “Ordu İçin Yeni Bir Başlangıç ve Güçlü Kadrolar Oluşturacağız”

Samsun Teknopark, İki Yerleşkesiyle Karadeniz’in En Geniş Teknoloji Geliştirme Bölgesi Oldu

ODÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sadık Kılıç Hayatını Kaybetti

GENEL SEKRETER HATİPOĞLU KABADÜZ’DE

YEŞİL DÖNÜŞÜM HAMLESİ OSB’LERDE YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇIYOR...

Ordu’nun yüksek kesimlerine kar düştü

Ünye’de Öğrencilere Doğa ve Orman Bilinci Kazandırıldı

ÇAYBAŞI CEMALLI’DA KOKARCA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Gürcistan’dan Getirilen Organize Suç Şüphelisi Tutuklandı

FATSA BELEDİYESPOR’UN YÜZÜ UZATMALARDA GÜLDÜ!

ÜNTAKDER’den Öğrencilere Özel Söyleşi Etkinliği!

ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDE TARİHİ BİR KEŞİF YOLCULUĞU

KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

İş birliği protokolü imzalandı.

Yanık, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Atandı...

ÜNYE’DE 8 ADRESE TEFECİLİK OPERASYONU!

İYİ PARTİ ORDU’DA YENİ DÖNEM: BAŞKAN FATİH TİTİZ “A TAKIMI”NI AÇIKLADI

Altınordu Belediyesi Küçük İşler Tamir Atölyesi Açtı

Özer'in dokunuşu ile Akkuş Gençlik Merkezi'ne kavuştu...

TEHLİKE OLUŞTURDUĞU İÇİN YIKILMIŞ..

Kokarca İstilası ve Fındığın Geleceği Konuşuldu.

ÜNHADER’den Başkan Uslu’ya Teşekkür Plaketi

Fen İşleri Daire Başkanı Yalçın Dumlu, “Haftanın Yorumu” programında

Ünye Çamlık Kafe Restoran’dan Dünya Mutfağı Esintili Yeni Menü

Fatsa Belediyesi’ne bağlı Kademe Birimi, belediye hizmetlerinde önemli bir rol üstleniyor.

Özer’den 4 ilçeye müjde…

Ünye’de Fındık Fabrikasına EYP’li Saldırı,,,

Vargeloğlu’ndan Ünye’de Okul Ziyaretleri..

Hasan Çolakoğlu’ndan Ünye MYO’da İlham Veren Girişimcilik Söyleşisi.

153 Restoranlar'da , günlük dört çeşit tabldot menü yalnızca 90 TL.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8