Tarih: 20.05.2024 14:43

ORDU’DA HAFIZALARA KAZINAN BAYRAM

Facebook Twitter Linked-in

COŞKU ORDU’NUN DÖRT BİR YANINA YAYILDI 

 

Ordu bu yıl 19 Mayıs’ı önceki yıllardan farklı bir coşkuyla kutladı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamalar 18 Mayıs Cumartesi günü başladı. Araç korteji ile başlayan bayram coşkusu Çamlı Köşkte düzenlenen Tuğçe Kandemir Konseri ile devam etti. 19 Mayıs günü ise eş zamanlı birçok organizasyon gerçekleştirildi. Bisiklet turundan paraşüt gösterilerine şehir bandosu yürüyüşünden dağ tırmanışına kadar birçok etkinlikte Türk Bayrakları dalgalandırıldı. Etkinliklerde sporcularda kano ve yelkenleri ile 19 Mayıs coşkusuna renk katarken tarihi içerikli film gösterileri ve söyleşilerde yapıldı. 

 

ORDU, FENER ALAYINDA YÜRÜDÜ 

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde Fener Alayı ile devam etti. Ordu Valisi Muammer Erol ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğündeki yürüyüşe protokol üyeleri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Bayrağı ve fenerler eşliğinde Ceren Özdemir Meydanından başlayan yürüyüş İlkadım Anıtı’ndaki konser alanında son buldu. 19 Mayıs kutlamalarının son adresi ile İlkadım Anıtı oldu. Burada Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası muhteşem bir konsere imza atarken birbirinden güzel eserler seslendirildi. 

 

BAŞKAN GÜLER: “GELECEK HEPİMİZİN OLACAK”

 

Konser sonrasında kalabalığa hitap eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Samsun’da Bandırma vapuru ile başlayan bağımsızlık savaşının yıldönümünü Ordu’da coşkuyla kutladık. Yaptığımız tüm etkinlikler gelecek için bizlere umut veriyor. İnşallah ülkemiz çok daha güzel günlere hep birlikte ulaşacak. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatıralarını aynı coşku ile yaşamaya devam edeceğiz. Gelecek hepimizin olacak” dedi. 

 

Ordu’da iki gün süren ve renkli görüntülere sahne olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu havai fişek gösterileri ile sona erdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —