-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,25% -0,07
-
GRAM ALTIN
6249,48% -2,71
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Ordu’da 64 yılın en kurak dönemi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün nisan ayı raporlarına göre, Ordu son 64 yılın en düşük yağışını alarak en kurak dönemini yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün nisan ayı raporlarına göre, Türkiye genelinde yağışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, normaline göre yüzde 50 düştü. Ordu ise son 64 yılın en düşük yağışını aldı.
Ocak ayından itibaren uzun yıllar ortalamasına göre, daha sıcak geçen 2024 yılında Nisan ayı son 53 yılın en sıcak nisan ayı olarak kayıtlara geçti, yağışlarda yüzde 50’ye varan düşüş gerçekleşti.
Birçok bölgede olağanüstü ve şiddetli kuraklık yaşandığı gösterdi.
Türkiye geneli nisan ayı yağışı, normalinin ve geçen yıl nisan ayı yağışının altında gerçekleşti. Nisan ayı normali (1991-2020) 57,5 kilogram, 2023 yılı nisan ayı yağışı 86,8 kilogram iken 2024 yılı Nisan ayı yağışı metrekareye 28,5 kilogram oldu. Yağışlar normaline göre yüzde 50, geçen yıl nisan ayı yağışlarına göre yüzde 67 azaldı.
Karadeniz’de en düşük seviyede
Tüm bölgeler normalinin altında yağış alırken, en fazla azalma gösteren bölge yüzde 84 ile Karadeniz oldu. Bölgenin 2024 yılı Nisan ayı yağışları son 64 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. En az yağış 8,5 kilogram ile Ardahan’da kaydedilirken, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon, Bayburt, Artvin ve Ardahan’da son 64 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
Bu yılın nisan ayında, normaline göre bakıldığında yağışlarda Marmara’da yüzde 58 azalma gerçekleşti. Ege’de yüzde 67, Akdeniz’de yüzde 70, İç Anadolu’da yüzde 65, Karadeniz’de yüzde 84, Doğu Anadolu’da yüzde 65, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 36.
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
EYÜP FATSA: “İSTESEYDİM ADAY OLURDUM”
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ FINDIK BAHÇESİNE UÇTU!
AYNUR ZEREN TAN ile RADYODA SÖZLÜ TARİH
Başkan Zor: “Şehidimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
“Uzm. Dr. Ali Coşkun Yeniden Adaylığını Açıkladı”
ÜNYE’DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLÇE FİNALLERİ TAMAMLANDI
FATSA'DA 89 MAHALLEDE YOĞUN MÜCADELE
Dünya Tiyatro Günü’ne Özel “Garip” Oyunu Sahnelenecek
Ünye Kadın Futbol Kulübü’ne Tesis Müjdesi
EYÜPLÜ’DE , YILLARIN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ...
SAMSUN'DA 3 ÖNEMLİ PROJE HİZMETE AÇILIYOR
BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN ÜNYE’YE SPOR HİZMETLERİ YATIRIMI
“Türkiye’nin Gücü Orman” Etkinliğinde Fidanlar Toprakla Buluştu…
Fatsa Evinde Mağlup…
ORDU'DA MİLYONLARCA BİTKİ VE AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
“KEŞKE DERE YOLU YAPILSAYDI”
Yükleniyor






