• BIST 100

    10467,20%-0,16
  • DOLAR

    41,92% -0,05
  • EURO

    48,71% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5573,60% -5,14
  • Ç. ALTIN

    9712,10% -1,50

OMÜ’de Samsunspor Rüzgarı

Futbolculardan içten mesajlar

YEREL 21.10.2025 20:11:00 123 0
OMÜ’de Samsunspor Rüzgarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çeviri Topluluğu ve Mütercim-Tercümanlık Bölümü iş birliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Kuzeyin Kralı OMÜ’de: Sporun ve Çevirinin Gücü Aynı Sahada” adlı söyleşi, büyük ilgi gördü. Etkinliğe Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, takım tercümanı İlker Yasin Yücetaş ve futbolcular Tanguy Coulibaly ile Antoine Makoumbou konuk olarak katıldı.

Söyleşiye; OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten ve Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Selman Aslan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Çetin Kurnaz: “Sporun kültürel ve insani yönünü yakından deneyimledik”

Etkinliğin açılışında konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Samsunspor’un sadece bir futbol kulübü değil, Samsun’un ruhunu, mücadele azmini ve birlik duygusunu temsil eden önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Kurnaz, “Bugün öğrencilerimiz Samsunspor ailesiyle bir araya gelerek sporun sadece fiziksel değil, aynı zamanda kültürel ve insani bir yönü olduğunu yakından deneyimleme fırsatı buldu. Üniversitemizin farklı alanlarda yürüttüğü bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal yönden gelişimine katkı sağlıyor. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis’e, tercüman İlker Yasin Yücetaş’a ve değerli futbolcularımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Reis: “Futbolun dili birleştirici bir dildir”

Alman teknik direktör Thomas Reis, futbolun toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren güçlü bir spor dalı olduğunu belirterek, Samsun’da farklı bir kültürün içinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Reis, “Takımımızda sadece Türk futbolcular yok. 14 farklı ülkeden 14 farklı kültürden oyuncular var. Bunları bir arada tutmak kolay değil ama futbolun sadece bir dili var. Bu dil, bizi birleştiren bir dildir. Samsunspor’un teknik direktörü olduğum için çok mutluyum.” dedi.

Türkiye’de görev yapmanın kendisi için yeni bir deneyim olduğunu dile getiren Reis, “Buraya geldikten sonra hata yapmaktan korktum açıkçası. Buradaki kültüre ve yaşantıya bir saygısızlık yapmaktan çekindim ama şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bundan sonraki sürecin daha kolay geçeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Samsun’da 1,5 yıldır görev yaptığını hatırlatan Reis, Türk yemeklerinden de övgüyle bahsederek, “Alman olduğum için oradaki lezzetleri de özlüyorum ama Türk mutfağı gerçekten muhteşem.” dedi.

“Türk futbolunu en iyi şekilde temsil edip gururlandırmak istiyoruz”

Samsunspor’un bu yıl birçok kulvarda mücadele ettiğini hatırlatan Reis, beklentilerin yüksek olmasının doğal olduğunu belirtti:
“Galatasaray gibi çok güçlü takımların olduğu bir ligde mücadele ediyoruz. Ancak biz de her maçta kendi performansımızı en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Avrupa’da mücadele eden bir takım olarak sadece şehrimizi değil, Türk futbolunu da en iyi şekilde temsil etmeye ve Türk insanını gururlandırmaya gayret ediyoruz.”

Futbolculardan içten mesajlar

Tecrübeli orta saha oyuncusu Antoine Makoumbou, Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Biraz farklılık olsun istedim. Bu kararımdan dolayı çok mutluyum. İtalya ve Almanya’da da yaşadım ama buradaki yemekler inanılmaz iyi.” dedi.

Fransız sağ kanat oyuncusu Tanguy Coulibaly ise Türkçe öğrenme konusunda zorluk çektiğini ancak kısa sürede dili öğrenmek istediğini belirterek, “Türk yemekleri çok lezzetli, şimdiye kadar denediklerim gerçekten harikaydı.” ifadelerini kullandı.

“Sporun dili evrensel, çeviri ise bu dili güçlendiriyor”

Söyleşi boyunca konuklar; takım ruhu, disiplin, kültürel çeşitlilik ve sporun birleştirici gücü üzerine önemli mesajlar verdi. Samsunsporlu konuklar, çevirinin sporun evrensel dilini güçlendiren en önemli araçlardan biri olduğunu vurguladı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, Samsunspor kafilesine sorular yönelterek keyifli bir sohbet ortamı oluşturdu. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

ÜNYE 1957 SPOR’DAN BORÇLU 30 KİŞİYE ÖDEME EMRİ!

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Erol’un Başkanlığında Yapıldı

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ

OMÜ’de Samsunspor Rüzgarı

Ünye 1957 Spor’dan Transfer Bombası!

Ordu İl Jandarma Komutanlığı'ndan Suç ve Suçlulara Geçit Yok!

İYİ PARTİ’DEN ANAHTAR PARTİ ÜNYE İLÇE TEŞKİLATI’NA ZİYARET

BAŞKAN ALPARSLAN, DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKANLARDAN “21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMASI

BAŞKAN ÖZKAN'DAN KUTLAMA

Ünye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

OP. DR. ERDEM YILDIZ KONUĞUMUZ OLDU…

GÖLKÖY’ÜN 3 MAHALLESİNE ASFALT KONFORU…

ORDU’DA 73 BAŞARILI ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ

Kaldırımda Yürüyen Genç Ölümden Döndü

Orduspor 1967 A.Ş. Düzcespor’a mağlup oldu.

AKKUŞ’TA KAYBOLAN YAŞLI ADAMI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ÜNYE’DE OTO GALERİYE SİLAHLI SALDIRIDA BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ORDU’DA “SPORUN ENLERİ” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ÜNYE GENÇ KIZILAY’DAN RENKLİ “TANIŞMA VE ORYANTASYON” GECESİ

Sahipsiz Sokak Hayvanlarıyla İlgili İstişare Toplantısı Yapıldı

ORDU ÜNİVERSİTESİ 6 BASAMAK GERİLEDİ

FATSALI MUHTARLAR BİRLİK BERABERLİK KAHVALTISINDA BULUŞTU

ÇATININ ÇÖKMESİ SONUCU YARALANAN İKİ KARDEŞTEN BİRİ YAŞAMINI YİTİRDİ

BAŞKAN KARAYİĞİT: “TUTANI BULDUM, BANA ATAN LAZIM"

FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ’NDE ELEKTRİK TELLERİ BALKONLARA DEĞİYOR!

Eski Başkan, Dernek Genel Kurul Kararlarının İptali İçin Dava Açtı..

BAŞKAN TAVLI VE ALPARSLAN’DAN, AK PARTİ ORDU İL BAŞKANI ÖZDEMİR’E TEBRİK

ÜNYE’DE KAZA: 6 YARALI!

AKKUŞ BELEDİYESPOR, SPOR TOTO’YLA KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3