10888,02%-0,32
42,40% -0,07
48,89% -0,02
5618,23% 1,20
9195,44% -0,18
ODÜ Eğitim Fakültesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama programı düzenlendi.
Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sanem Tabak, Türk Eğitim Tarihi’nin başlangıcından günümüze kadar geçen sürecinde öğretmenlerin rolünün paha biçilemez olduğu belirtti. Öğretmenliğin sadece bir meslek değil, sevgi, sabır ve fedakarlıkla örülmüş kutsal bir görev ve bir sanat olduğu vurgulayan Tabak, öğretmenlerin, öğrencilerin hayatına dokunan, onlara ilham veren ve gelecek nesillerin şekillenmesinde önemli bir rol oynayan kişiler olduğunu ifade etti.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Aydın, eğitimin en az fiziksel varlık kadar değerli olduğunu ve medeniyetin temelini eğitimin oluşturduğunu belirtti. Muasır medeniyetler üzerine çıkma hızının, eğitime ve öğretmene verilen değerle doğru orantılı olacağını belirten Aydın, Filistin halkına ve Uygur Türklerine karşı sürdürülen soykırıma dikkat çekti.
Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, öğretmenliğin yalnızca bir meslek olarak değerlendirilemeyeceğini, meslek olmanın ötesinde bir anlam taşıdığını ifade etti. Öğretmenlerin öğrencileriyle yalnızca ders saatlerinde değil, günün her anında ilgilendiğini belirten Rektör Baş, onların işlerini yaparken aynı zamanda duygu, emek ve gönüllerini ortaya koyduklarını vurguladı. Öğretmenlerin, öğrencilerinin hayallerine ulaşması için her türlü fedakârlığı göze aldığını söyleyen Rektör Baş, ülkede yetişen doktorların, mühendislerin, avukatların ve sanatçıların arkasında öğretmenlerin emeğinin bulunduğunu, bu nedenle öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini ifade etti.
Konuşmasının devamında Ordu Üniversitesinin eğitim-öğretimde yüksek bir kalite düzeyine ulaştığını belirten Rektör Baş, “Bizler Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretimde ciddi bir kalite yakaladık ve en son akreditasyon da geçer notu alacağımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte eğitim kalitemizi daha üst seviyeye çıkarıp öğrencilerimizi sadece ülkede değil dünyada da adından söz ettirilen bir üniversiteden mezun olma gururunu yaşatmak en büyük hayalimiz ve en büyük hedefimiz.” dedi.
Rektör Baş, konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözüyle tamamlayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan tüm öğretmenleri saygı, şükran ve rahmetle andı.
Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinden oluşan “Eğitim Korosu” tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programın devamında Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Eğitim Fakültesince organize edilen Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ödüllerini takdim etti. Ardından “Filistin ve Dünyanın Her Yerinde Zor Zamanlarda Öğretmen Olmak” temalı şiir dinletisi ve “Taştan Tahtaya: Türk Öğretmenin Yolculuğu” konulu tiyatro gösterimi yapıldı.
