• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,03% -0,04
  • EURO

    48,48% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5409,65% -0,04
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Muhtarlar Akademisi Eğitimi Ordu Üniversitesi'nde Başladı

Ordu Muhtarlar Akademisi güçlü bir ortaklığı temsil ediyor.

YEREL 3.11.2025 22:11:00 70 0
Muhtarlar Akademisi Eğitimi Ordu Üniversitesi

Muhtarların kamu hizmetlerini verimli ve güvenli şekilde sunabilmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla başlatılan “Muhtarlar Akademisi Eğitimi” programının açılışı Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan V. Hüseyin İnanır, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik personel ile muhtarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök “Hepimizin ortak derdi mahallesine, köyüne, vatandaşına en iyi hizmeti sunmaktır. İşte Muhtar Akademisi tam da bu amaçla hazırlandı. Sizler vatandaşın devletle en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü ve şefkat elisiniz.” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, “Ordu halkına en iyi şekilde hizmet verebilmek için muhtarlarımızın en güncel bilgi ve becerilerle donatılmasına gerektiğine olan inancımıza da bir kanıtıdır adeta bu akademi. Önümüzdeki dönemde bu akademi bir öğrenme ve iş birliği merkezi olarak hizmet verecektir. Akademi süresince dijital vatandaşlık kapsamında e- devlet platformlarında nasıl çalışmalar yapıldığını, modern bir mevzuat başlığında da mahallelerimizdeki günlük yaşamı etkileyen yeni yasa ve yönetmelikleri anlamak, kriz ve çevre yönetimi hakkında bilgiler edinilecek. Ordu Muhtarlar Akademisi güçlü bir ortaklığı temsil ediyor. Bu akademi tüm halkımızın yararına, yeni fikirlerin kök saldığı, büyüdüğü, meyve verdiği verimli bir zemin olsun.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Muhtarlarımız, yerel yönetimlerin temel taşıdır. Onlar, vatandaşlarımızla devletimiz arasındaki köprüyü sağlayan kişilerdir. Mahallede ve köyde vatandaşımızın ilk olarak danıştığı, fikir aldığı, bilgi edindiği ve çözüm aradığı kişiler muhtarlarımızdır. Bu açıdan baktığımızda, muhtarlarımız hem sahada yerel yönetimlerin temsilcisi hem de demokrasinin canlı ve güler yüzleridir. Yerel yönetimlerde işlerin iyi yürüyebilmesi ve merkezi yönetimin faaliyetlerinin daha kaliteli bir şekilde yansıtılabilmesi için muhtarlarımıza büyük ihtiyaç vardır. Çünkü muhtarlarımız, tecrübelerinin ve bilgi/becerilerinin yanı sıra, akademik yapıyı da öğrenir ve mevzuatı da bilirse; vatandaş ile devlet arasındaki iletişim daha güçlü olacaktır. Bu sayede daha güzel, daha refah ve daha sağlıklı bir toplum oluşacaktır. Akademisyen arkadaşlarımızın akademik bilgisi, mevzuat bilgisi ve muhtarlarımızın tecrübesi bir araya geldiğinde, Ordu'da daha kaliteli, daha yaşanır bir toplumsal yapı oluşmasına katkı sağlanacaktır.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin İnanır “Ordu’muzun 19 ilçesinde, 772 mahallemizde hep birlikte omuz omuza çalıştığımız, en yakın mesai arkadaşlarımız olan değerli muhtarlarımızın Muhtarlar Akademisi Eğitim Programının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Muhtarlarımız devletimiz ile halkımız arasında kurulan sarsılmaz köprünün en önemli temsilcileridir. Mahallelerimizde, sokaklarımızda, her vatandaşımızın sevinciyle sevinen, derdiyle dertlenen, ihtiyaçlarını bire bir takip eden tüm muhtarlarımızı canı gönülden tebrik diyorum. Sayın Valimiz Muammer Erol olarak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner tarafından muhtar bilgi sistemi kardeş muhtar uygulaması konusunda sunum yapıldı.

Ordu ve Giresun’dan Esnaf Temsilcileri İYİ Parti Genel Merkezi’nde..

Durak Fındık’tan Kışlık Yakacak Desteği...

Muhtarlar Akademisi Eğitimi Ordu Üniversitesi'nde Başladı

ÜSTP’DEN VALİ EROL’A TEŞEKKÜR

Samsun’da cezaevi firarileri yakalandı

Özgür Özel 8 Kasım’da Ordu’da Büyük Mitinge Hazır...

Ordu’da Muhtarlar Akademisi Başladı

Okul Sporlarında Şampiyonlar Belli Oldu!

Ünye, Fatsa'nın gerisinde kaldı...

61 YILDIR PERDELERİNİ KAPATMAYAN OBBKT, KASIM AYINDA TİYATROYA DOYURACAK

Ordu Valiliği ile Ordu Üniversitesi Arasında Muhtar Eğitim Programı Protokolü İmzalandı

Esin Elkin, 25 Yılın Ardından Üstün Hizmet Madalyasıyla Ödüllendirildi...

Eski Başkan Mehmet Türk’ün Eşi Hatice Türk Vefat Etti

ÜNYE ŞEHİR MEZARLIĞINDA SONA DOĞRU…

Başkan Leyla Çıtır “Lokomotif” Programının Konuğu Oluyor

ÜNYE KARTAL SK, AKADEMİ TAKIMLARININ RADARINDA!

AYBASTI LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU!

ORDU’DA BOŞANMA SAYISI ZİRVEDE!

MESUDİYE’DE KORKUTAN EV YANGINI!

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNE ORDU İTFAİYESİ EĞİTİM VERİYOR

DR. MİMAR ŞEN "ORDU’DA BÜYÜK RİSKLER MEVCUT"

Spor Toto, Akkuş Belediyespor'u yendi

Siyaset ve Bürokrasi, ÖZER'in Ankara’daki Nikâh Töreninde Buluştu

ÜNYE, GALATASARAY’A EVİNDE MAĞLUP

ANAHTAR PARTİ ÜNYE TEŞKİLATININ DA KATILIMIYLA 1 YAŞINDA

ÇETİNÖZ "Sizlere nasıl teşekkür etsek azdır. "

DİSK Dev Emekli-Sen Ünye Şubesi’nden Aybastı’da Basın Açıklaması...

HAYMONİ, SAMSUN TEKKEKÖY’DE 6. MAĞAZASINI AÇTI

FATSA KURTULUŞ MAHALLESİ’NDE TARİHİ DÖNÜŞÜM

BAŞKAN ALPARSLAN’DAN ZİRAİ DON DESTEĞİ ÖDEMELERİ İÇİN TEŞEKKÜR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4