Tarih: 24.06.2024 11:16

Milyonlarca Asgari Ücretlinin Gözü Bu Görüşmede!

Facebook Twitter Linked-in

Ankara, haftanın ilk gününde önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge Bakanı Yalçın Karatepe ile bakanlıkta bir araya geldi.

Heyette, CHP'yi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de yer alıyor. Görüşme öncesinde, CHP heyeti Şimşek ile ele alınacak konuları masaya yatırdı ve hükümetin üzerinde çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Gündemde

CHP'li yetkililer, "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdikleri başlıkları Hazine ve Maliye Bakanı'na sunacak. Öncelikli konular arasında asgari ücret ve emekli maaşları bulunuyor.

Refah Payı Önerisi

CHP'li Yalçın Karatepe, Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek. Emekliler için ise enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi gündeme gelecek.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri ve Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP'li yetkililer tarafından gündeme taşınacak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —