Tarih: 22.05.2024 16:07

Meclisten tasarruf adımları!

Facebook Twitter Linked-in

Meclis Başkanlığı, birçok kalemde bir yıldır süregelen tasarruf uygulamalarını genişleterek daha etkin hale getiriyor. Bu kapsamda enerji, sağlık, yurt dışı görevlendirme gibi alanlarda yeni uygulamalar devreye alınacak.

İşte Meclisteki yeni uygulamalar

Araç Dönüşümü ve Enerji Tasarrufu: Geçen yıl başlatılan araç dönüşümü uygulamasıyla 20 adet TOGG marka elektrikli araç alındı, aynı sayıda benzinli araç sistemden çıkarıldı. Bu dönüşümle %66,7 oranında tasarruf sağlandı. Yeni dönemde tüm hizmet araçlarının elektrikli araca dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kağıtsız Parlamento: "Kağıtsız parlamento" projesiyle, bir yıl içinde kağıt kullanımında %60 tasarruf sağlandı. Gelecek dönemde kağıt kullanımının tamamen kaldırılması amaçlanıyor.

Enerji Dönüşümü: Pilot uygulama olarak 4 ay önce başlatılan "Enerji dönüşümü" projesi kapsamında, Meclis yerleşkesindeki birçok birimde yenilenebilir enerji kullanımına geçildi. Halkla İlişkiler Binası, sera ve basımevinin elektriği güneş enerjisiyle sağlanıyor. Yeni projelerle Meclis'in tüm elektriğinin yenilenebilir enerjiden sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, tüm aydınlatmalar LED lambalarla değiştirildi ve %50 enerji tasarrufu elde edildi.

Sağlık Harcamalarında Tasarruf: Online kontrol sistemini daha etkin hale getirmek için başlatılan proje ile sağlık provizyon sistemi devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak. Online fatura kontrol sistemi ile sağlık harcamalarında %25 tasarruf hedefleniyor.

Yurt Dışı Görevlendirmelerde Sınırlama: Katılımı zorunlu programlar dışında yurt dışı görevlendirmelerin sınırlandırılması uygulamasına devam edilecek. Zorunlu olmadıkça yeni personel istihdamı yapılmayacak.

Sıfır Atık ve Su Tasarrufu

Damacana Suyu Yerine Arıtılmış Şebeke Suyu: Mutfak ve çay ocaklarında damacana su kullanımının yerine arıtılmış şebeke suyu kullanılmaya başlandı. Bu uygulamanın yaygınlaştırılması çalışmaları sürüyor.

Cam Bardak ve Sürahi Hediyesi: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sıfır Atık Projesi'ne destek sağlamak amacıyla milletvekillerine, danışmanlara ve tüm çalışanlara cam bardak ve sürahi hediye etti. Bu adımla, plastik ve karton bardak tüketiminin azaltılması ve yıllık %20 oranında tasarruf yapılması hedefleniyor.

Çalışmalar Sonlandı

TBMM Genel Sekreterliği, yeni tasarruf uygulamalarıyla ilgili genelge çalışmalarını sonuçlandırdı. Genelge, kısa süre içinde Meclis'teki tüm birimlere gönderilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —