Tarih: 15.05.2024 16:06

MAZBATAMI NEDEN YIRTMADIM?

Facebook Twitter Linked-in

01.11.1992-27.03.1994 Yılları arasında Sosyaldemokrat Halkçı Partisinden (SHP) Ünye Belediye Başkanlığı yapan Ünye Eski Belediye Başkanı Osman Yurt Ünye Mermer Bir Konu Bir Konuk programında Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtladı.

Yurt, Ünye’nin tarihi, sosyal, kültürel ve siyasi konularına değinerek,  geçmişte en çok merak edilen il olma konusunu ve mazbatasını neden yırtmadığını söyledi

Hakan Korkmaz’ın Mazbatanızı neden yırtmadınız? Sorusuna, Ünye Eski Belediye Başkanı Osman Yurt, “Ünye’nin il olmaması adına Fatsa’daki yapı genel merkeze ve hükümete baskı kurdu. Ünye’nin böyle bir hakkı kaybetmesini istemedim kendimi feda ettim. Kendi adıma zarar ettim, Ünye adına kazanım oldu dedi

Yurt,  Büyükşehir Yapılanmasını hiç istemediğini belirterek, Çamlık’ın devri için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile temas halinde olacağını söylerken Çamlık Ünye’ye devredilmelidir dedi. 

 “İL OLMA SÖZÜ VERİLMİŞTİ.”

Osman Yurt Ünye’nin geçmişte il olma sözünün verildiğini söyledi  “O zamanlarda il olmak her şeyin önündeydi. Siyasette verilen sözlerin yerine gelmediğini gördüğüm ve yaşadığım için. O zamanlarda Erdal İnönü’nün yanındaki yardımcılar benimle bir toplantı yapmak istediler. Toplantıda Ünye’nin ihtiyaçlarını söyledim. Ama il sözü verilirse aday olacağım dedim. Ünye Cumhuriyet Meydanında Erdal İnönü ile buluştuk ve Ünye İl olmayı hak etmiştir, il yapacağız sözü vermişlerdi.  Bize de aday olma mecburiyeti doğmuştu. Siyaset bir kazanç kapısı değildir. Siyaset halka, bölgeye, ülkeye hizmettir. Siyaseti meslek görenler, siyaseti geçim kapısı görenler hem kendilerine hem ailelerine kötülük yaparlar. Bu işten dönerler diye ben “Mazbatamı Yırtacağım” iddiası koymuştum. Bu sözüm Ulusal Medyaya kadar uzanmıştı. 

“MAZBATAYI NEDEN YIRTMADIM?”

 “1994 seçimlerine giderken, Ünye, Nazilli ve Bafra’yı il yapacaklardı. Ünye’nin il olmaması adına Fatsa’daki yapı genel merkeze ve hükümete baskı kurdu. Öyle bir hazırlık vardı ki. Genel Başkanla görüşüp Mazbatamı Yırtacağım dedim o da il yapılacak dedi. Ben kendimi düşünseydim mazbatayı yırtar bağımsız partiden aday olurdum. Ünye’nin böyle bir hakkı kaybetmesini istemedim kendimi feda ettim. Kendi adıma zarar ettim, Ünye adına kazanım oldu “dedi.

 

“ÇAMLIK ÜNYE’YE DEVREDİLMELİ”

Yurt: Çamlığın girişindeki yazılan Ordu Büyükşehir Belediyesi tabelasından bile rahatsızım. Ünye ile özleşmiş bir çamlığı o tabelayı asarak milletin gözüne batırmanın bir anlamı yok. Ünye çamlığı Ünye’ye devredilmeli. Çamlık’ın Ünye’ye devri için Hilmi Güler ile temas halinde olacağım dedi. Ünye sana en yüksek oyu verdiyse sen de Ünyelinin mecburiyetini bilmek zorundasın “dedi.

ÜNYE FLASH HABER/ UMUT ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —