16345,82%-0,38
43,60% 0,16
51,57% 0,37
6942,61% 3,13
11654,37% 0,11
Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, Ordu’nun doğalgaz altyapısına yönelik önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile gerçekleştirdikleri görüşme sonucunda, Ordu’da dört ilçe ile Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için doğalgaz çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.
Yapılan görüşmeler neticesinde Aybastı, Gölköy, Korgan ve Kumru ilçelerini kapsayan toplam 70 kilometrelik doğalgaz boru hattı yapımı için sürecin resmen başlatıldığı bildirildi. Aynı zamanda Ordu 2. OSB’nin doğalgaz arzının sağlanmasına yönelik çalışmaların da yatırım programına alındığı ifade edildi.
Mahmut Özer, hayata geçirilecek doğalgaz yatırımlarının kırsal ilçelerde yaşayan vatandaşların yaşam konforunu artıracağını belirterek, Ordu 2. OSB açısından da bu adımın sanayi üretimi ve yeni yatırımlar için büyük önem taşıdığını vurguladı. Doğalgaz altyapısının, sanayicilerin enerji maliyetlerini düşürerek bölgenin rekabet gücünü artıracağını dile getirdi.
Özer ayrıca, sürecin başlatılmasında katkı sunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a ve BOTAŞ Genel Müdürü Abdülvahit Fidan’a teşekkür etti.