-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kuş Cenneti sonbaharın gelmesiyle altın sarısı tonlara büründü.
Büyükşehir Belediyesi’nden deltaya “özel önem”
Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti sonbaharın gelmesiyle altın sarısı tonlara büründü. Göçmen kuşların hareketliliği ve doğanın büyüleyici renklerinin ziyaretçileri adeta büyülediği delta ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sadece Samsun’un değil Türkiye’nin en önemli miraslarından biri olan Kuş Cenneti sonbaharda seyrine doyum olmaz görseller sunuyor bize. Herkesi Kuş Cenneti’ni yerinde görmeye, sonbaharın güzelliğini Samsun’da yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sonbaharın gelmesiyle birlikte adeta görsel bir şölene dönüştü. Sonbahar büyüsünün yaşandığı delta, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olurken Samsun Büyükşehir Belediyesi de her mevsim deltada doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir turizmin desteklenmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden deltaya “özel önem”
Deltaya her yönü ile özel önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi bir taraftan deltadaki ekolojik dengeyi korumak ve ziyaretçilere güvenli bir gezi deneyimi sunmak amacıyla bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir taraftan da Kuş Cenneti’nde bulunan tesislerinde ziyaretçilere keyifli bir mola imkanı sunuyor. Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evler ve Restoran’da kahvaltı başta olmak üzere zengin bir menü ile misafirler doğanın kalbinde keyif dolu saatler geçiriyor. Deltadaki aktivite zenginliğine de katkı sunan Büyükşehir Belediyesi gezi otobüsleri, mini elektrikli araç gezileri ve bisiklet turları ile de misafirlerin her yönüyle deltayı keşfedebilmesine olanak tanıyor.
Doğanın kalbinde sonbahar güzelliği
Doğanın kalbinde tatil yapmak ya da günübirlik doğayı keşfetmek isteyenlerin tercih ettiği Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sonbaharda da misafirlerini eşsiz güzelliği ile ağırlıyor. Sarı ve kahverenginin tonlarına boyanan deltada, göçmen kuşların oluşturduğu görsel şölen de ziyaretçileri adeta büyülüyor, fotoğraf tutkunları için de cazibe merkezi haline getiriyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sadece Samsun’un değil Türkiye’nin en önemli miraslarından biri olan Kuş Cenneti, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da seyrine doyum olmaz güzellikler sunuyor bize. Büyükşehir Belediyesi olarak turizmde şehrimizin ve ülkemizin marka değeri olabilecek eşsiz doğa cennetini korumak ve turizmden aldığı payı artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile de herkesi Kuş Cenneti’ni yerinde görmeye, sonbaharın güzelliğini Samsun’da yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Ünye’de Özel Çocuklar Trafik Denetimine Katıldı…
PROF. DR. ALİ ZAHİT BOLAMAN VEFAT ETTİ..
ÇAKIRTEPE HASTANESİ’NDE HEKİMLERE VEFA GÜNÜ
Karadeniz’in En Büyük Kapalı Pazar Yeri Genişliyor
MERHUM BELEDİYE BAŞKANLARI DUALARLA ANILDI…
ÜSTP’DEN YALI SAHİLİNDEKİ DEREBAKS HAKKINDA AÇIKLAMA
36 YAŞINDAKİ GENÇ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
"İFTARINIZA VE BEREKETİNİZE TALİBİZ” PROGRAMINDA 500 KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞTU
Yunus Emre Eğitim Kurumları İftar Geleneği Sürdürdü...
Ordu Büyükşehir Belediyesi Yasta: Yusuf Emre Bacınoğlu Vefat Etti.
Ünye’de “Hayat Kurtaran Eller, Umut Veren Renkler” Sergisiyle 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Ordu’da Bir Haftada 12 Narkotik Operasyonu: 4 Tutuklama
Ünye’de Merhum Belediye Başkanları İçin Lokma Dağıtılacak
AKKUŞ’TAN AVRUPA’YA ERASMUS+ ADIMI
ALTINORDU’DA YOL KONFORU ARTIYOR
ALTINORDU’DA MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
Vali Muammer Erol’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ÜNYE KUYUMCULAR DERNEĞİ RAMAZAN BAYRAMI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLANDI..
BAŞKAN TAVLI’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İFTARLI TIP BAYRAMI KUTLAMASI
İYİ'LER İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU..
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Ünye’den hissedildi!
ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN GOL ŞOV! 7-0
İFTAR SOFRASI MESUDİYE’DE KURULDU
ÜNYE’DE İSTİKLAL RUHU 105. YILINDA YENİDEN CANLANDI
Fatsa’da Otomobil ile Hafriyat Kamyonu Çarpıştı
HAL ESNAFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ…
Aybastı’da Mangala Turnuvası Tamamlandı: İlçe Birincisi Medine Maytalman Oldu
Ordu’da 12 Mart Coşkusu
KORKMAZ: “VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”
Akkuş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anıldı
Yükleniyor






