Tarih: 11.09.2024 17:49

KORKMAZ’DAN RBK TEKSTİL’E ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

KORKMAZ’DAN RBK TEKSTİL’E ZİYARET

ONEY FLASH FM İmtiyaz Sahibi Hakan Korkmaz, Ünye OSB’de faaliyetlerine başlayan RBK Tekstil’i ziyaret ederek, firmanın çalışmalarını yerinde inceledi.

Korkmaz, ziyareti sırasında RBK Tekstil İmtiyaz Sahibi Hüseyin Karaman’dan firma hakkında bilgiler aldı.

700 KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ

Samsun’dan sonra Ünye OSB’de de üretime başlayan RBK Tekstil ile ilgili yürüyen çalışmalarla alakalı Korkmaz’la sohbet eden Karaman, 200 çalışanı ve geniş servis ağıyla bölgede adından söz ettirdiklerini, firmanın kapasitesini 700 kişiye çıkararak bölgedeki istihdama katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Tekstil’de çalışanların Ünye’deki Mahallelerine geniş servis ağıyla ulaşım sağlayarak çalışanlarına kolaylık sunduklarını ifade etti.

BÖLGENİN TEK GREEN FABRİKASI

RBK Tekstil’i tüm katlarıyla gezen Korkmaz’a firmanın dünü ve bugününü anlatan Karaman, “bugüne kadar 40 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını”, Bölgedeki tek Green Fabrika (yeşil fabrika) unvanını taşıdıklarını, yağmur sularını depolayarak kullandıklarını ve güneş enerji sistemleriyle kendi elektriğini ürettiklerini bu sayede çevreci yaklaşım ile firmanın bölgedeki diğer fabrikalardan ayrıldıklarını söyledi

YOL VE TABELA SORUNU DEVAM EDİYOR

Fabrika sahibi Hüseyin Karaman, Bugünkü OSB ile ilgili yaptığı açıklamada OSB’ye döşenen hattan elektrik almaya başladıklarını ve doğalgaz bağlantılarının tamamlandığını, ancak Ünye OSB içerisindeki yolun halen tamamlanmadığını ve girişte bir OSB tabelasının bulunmamasının büyük eksik olduğunu ifade etti. 

Karaman, bu eksikliklerin hem çalışanlar hem de ziyaretçiler açısından sıkıntı yarattığını dile getirdi.

PERSONEL ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Gezinin sonunda Korkmaz’a RBK Tekstil olarak üretim kapasitesini artırma planları doğrultusunda büyümek istediklerini Ünye’den usta overlokçu, singerci, reçmeci ile vasıflı ve vasıfsız personel alımlarına devam ettiklerini burada personel alımı için ONEY FLASH FM üzerinden de ilan vererek duyuru yaptıklarını açıkladı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ KORKMAZ’DAN KARAMAN’A TEŞEKKÜR

 “Bugün yaptığı ziyaretle Ünye OSB’de faaliyet gösteren RBK Tekstil ile ilgili aldığı bilgilere teşekkür eden Korkmaz, çalışan sayısı arttıkça ve İhracat yaptığı ülkeler çoğaldıkça Ünye ekonomisine daha büyük katkı sunacağı için Fabrika Sahibi Hüseyin Karaman’a teşekkür ediyorum ”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —