Tarih: 29.08.2024 15:52

Kokarca için 300 bin Samuray arısı salınacak

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor. Geçen yıl hazırlanan "Kahverengi Kokarca Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde başlatılan seferberlik, bu yıl da devam ediyor. İstilacı türün yoğun olduğu 35 ilde, 196 ilçede, 1.272 teknik personelle çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda, 100 bin üretici ve sektör temsilcisine bilgilendirme yapıldı, eğitim materyalleri dağıtıldı.

Mücadelede biyoteknik yöntemler de kullanılıyor. Yaklaşık 3 bin tuzak üreticilere dağıtıldı, kışlak alanlarda 40 bin ev ve depo ilaçlandı. Ayrıca, kahverengi kokarcanın doğal düşmanı olan 200 bin samuray arısı doğaya salındı.

Gelecek sezon, mücadele daha da yoğunlaşacak. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde 140 bin ünitede ilaçlama yapılacak, 300 bin samuray arısı doğaya salınacak. Ayrıca, kahverengi kokarca bahanesiyle üreticilerden düşük fiyatla ürün almaya çalışan tüccar ve manavlara karşı da gerekli çalışmalar yürütülüyor. Üreticilerin, hasat sonrası da tarım müdürlüklerinin uyarılarını takip etmeleri önemli.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —