Tarih: 23.05.2024 17:18

Karadeniz’in en büyük müzesi Ordu’da olacak

Facebook Twitter Linked-in

Toparlak, “Geçmişte Ordu’da müze olmadığı için giden eserlerimizi tek tek toplayacağız ve Ordu’ya döndüreceğiz” diyerek Ordu’da bulunan tarihi eserlerin bu müzede sergileneceğini söyledi. 

Ordu’da mülkiyeti Hazineye ait ve İçişleri Bakanlığına tahsisli bulunan, 1893 yılından 1941 yılına kadar Hükümet Konağı olarak kullanılan ve halen Altınordu Kaymakamlığı hizmet binası olarak kullanılmakta olan tescilli tarihi bina ile temeli 10 Nisan 1939 tarihinde atılan ve 12 Haziran 1941 tarihinde hizmet vermeye başlayan Ordu Valiliği eski hizmet binası müze olarak hizmet verecek.

Tarihi binaların müze olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesi konusunda bir süredir yürütülen çalışmalar tamamlanıp, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi.

Ordu Valiliği eski binası ile Altınordu Kaymakamlığı hizmet binasının yerine açılacak olan müze çalışmaları, mevcut alanın Kültür ve Turizm Bakanlığına geçmesiyle hız kazandı.

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, mülkiyeti Hazineye ve İçişleri Bakanlığına ait olan Ordu Valiliği ve Altınordu Kaymakamlığı binalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçtiğini ve buraların müze olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: 

“Müzemiz, Karadeniz’in en büyük müzesi olacak. Kampüsü, çevresi ve binasıyla beraber mükemmel bir müzeye sahip olacağız. Sadece Kibele değil, bizim diğer illerde de kıymetli varlıklarımız var. Sinop, Ankara Etnografya Müzesi, Trabzon, İstanbul Müzesi’nde eserlerimiz var. O dönemde Ordu’da müze olmadığı için giden eserlerimizi tek tek toplayacağız ve Ordu’ya döndüreceğiz” dedi.

Müze çalışmasının ardından Kibele heykelinin de ağustos ayında Ordu’ya getirilerek sergilenmesi bekleniyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —