9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Fatsa Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında önemli sorunlardan biri olan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISI İLE MÜCADELE HIZ KAZANDI
Fatsa Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında önemli sorunlardan biri olan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçedeki tüm mahalle muhtarlıklarına ULV (Ultra Low Volume) cihazlarının dağıtılmasının ardından, özellikle kışlak bölgelerde zararlıya karşı ilaçlama faaliyetleri hız kazandı.
Fatsa Kaymakamlığı, Belediye, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle yürütülen bu kapsamlı mücadele, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların en güncel sorunu olan kokarca zararı sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Mücadele kapsamında evlerin çatı, baca, tavan arası, depo, ambar ve serenderlerde ULV cihazlarıyla yapılan ilaçlama çalışmaları, Kokarca zararlısının kış dönemi boyunca populasyonunu düşürmeyi ve bahar döneminden itibaren tarım arazilerinde yapacağı zararları azaltmayı amaçlıyor.
VATANDAŞLAR MEMNUN
Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, özellikle zararlının hem ürün kaybına hem de evlerde oluşturduğu olumsuz etkilerinin önüne geçileceği düşüncesiyle projeyi desteklediklerini belirtiyor. İlçe genelinde yürütülen bu çalışmalarda, modern ilaçlama teknikleri ile Tarım Bakanlığı tarafından gönderilen halk sağlığı (biyosidal) ilaçlarının kullanılmasına özen gösterildiği ifade ediliyor.
"İLAÇLAMA SADECE KOKARCA ZARARLISI İLE DEĞİL DİĞER HAŞERELERLE MÜCADELEDEDE FAYDALI OLACAK"
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ULV cihazlarının tüm mahallelerde eşit bir şekilde dağıtıldığını ve bu cihazların özellikle geniş alanlarda etkili bir şekilde kullanılabileceğini vurguladı. İlaçlama çalışmalarının sadece Kokarca zararlısına karşı değil, aynı zamanda diğer haşere ve zararlılarla mücadelede de faydalı olacağı belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Bu tür çalışmalar hem tarımsal üretimin verimliliğini artıracak hem de halk sağlığını koruma noktasında önemli katkılar sağlayacak. Üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede tüm kurumlarımızla iş birliği içinde hareket ederek, halkımızın refahını artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Çalışmaların kış ayları boyunca devam edeceği ve düzenli aralıklarla kontrol edileceğini ifade eden Başkan Kibar, "Çiftçiler ve mahalle muhtarları da çalışmalara aktif katılım göstererek belediyemiz ile koordineli bir şekilde hareket ediyor. Biz istiyoruz ki ilaçlama yapılacağı ilan edilen tarihlerde vatandaşlarımız kapalı evlerini açsınlar, gurbette olanlar anahtarlarını temin etmek suretiyle evleri ilaçlamaya hazır hale getirsinler ki hiç bir ev atlanmadan etkin bir mücadele gerçekleştirilebilsin. İlaçlama yapıldıktan 2-3 gün sonra ise ilaçlama yapılan yerlerin temizlenmesi, böceğin saklanabileceği malzeme ve eşyaların elden geçirilip genel bir temizlik yapılması da etkili olacaktır. " şeklinde konuştu.