Tarih: 14.09.2024 14:19

KAHVERENGİ KOKARCA TUZAĞI İŞE YARIYOR

Facebook Twitter Linked-in

KAHVERENGİ KOKARCA TUZAĞI İŞE YARIYOR

Fatsa ilçesi Kılıçlı Mahallesi'nde yaşayan üretici İbrahim Muslu, kahverengi kokarca böceğiyle mücadele kapsamında evine kurduğu tuzak sayesinde 3 gün içinde başarılı sonuçlar elde etti.

Ordu’nun Fatsa ilçesi Kılıçlı Mahallesi'nde üretici İbrahim Muslu, bahçesindeki kahverengi kokarca böceklerine karşı kurduğu ışıklı tuzakla önemli bir başarı elde etti. Üç gün süren mücadele sonunda, tuzağa yakalanan böcekler evin her köşesinde görülmeye başlandı.

Muslu’nun kokarca tuzağıyla elde ettiği bu sonuç, mahalle halkını da memnun etti. Özellikle son dönemde bölgede yoğunlaşan kahverengi kokarca böceği sorununa karşı tuzakların etkili olması, diğer vatandaşlara da umut verdi.

Kokarca böceği ile mücadelede doğal ve teknolojik yöntemlerin önemine dikkat çeken Muslu, bu tuzak sayesinde evini korumayı başardı. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kahverengi kokarca böceğine karşı en etkili çözümün ilaçlama ve tuzaklama olduğunu dile getirmeye devam ediyor. Vatandaşın topyekün mücadele ederek bu böcekten kurtulabileceklerini dile getiriyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —