• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

İKİ ŞEHİR BİR SOFRADA

Samsun Ve Ordu Protokolü 2 Bin Kişilik İftar Sofrasında Buluştu

POLİTİKA 14.03.2025 16:08:00 193 0
İKİ ŞEHİR BİR SOFRADA

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında İkizce ilçesinin Şentepe Mahallesi ile Terme ilçesi Ambartepe Mahallesi’nin kesiştiği noktada, “İki Şehir, Bir Sofra” İftar Programı düzenlendi.

Yıllardır Ramazan aylarında gündemde olan, 1 adımla il değiştirip, 1 dakika farkla iftar açtıkları için Karadeniz fıkrası gibi olan nokta 2 ilin protokolünü ağırladı. Samsun ve Ordu protokolü, 2 mahallenin ortasında Samsun ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin kurduğu 2 bin kişilik iftar sofrasında buluştu. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve ilçe belediye başkanları çok sayıda vatandaşın katılımı ile düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

Başkan Güler programda Ordu tarafındaki evlerin mor beyaz, Samsun tarafındaki evlerin kırmızı beyaz renklere boyanacağını duyurdu.

“İŞTE MUTLULUĞUN RESMİ BU”

Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bir tarafta Samsun bir tarafta Ordu. Bir taraf Terme bir taraf İkizce toprakları. İnce bir yol bizi ayırıyor gibi görünüyor ama aynı zamanda birleştiriyor. Bu mutluluğun resmi, iki kardeş şehir bir softada buluştular. Buradaki en önemli şey kardeşlik duygusu. Zaten Samsun ile biz yıllarca bu birlikteliği sürdürdük, bugün de ayrıca fiziki olarak gerçekleşmiş oldu. Şimdi şöyle bir şey düşünüyoruz, Ordu tarafını Orduspor’un rengi olan mor beyaz, Samsun tarafını ise Samsunspor’un rengi olan kırmızı beyaza boyayacağız” dedi.

“İKİ ŞEHİR BİR ARADA OLMANIN, İFTARI BİRLİKTE AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise, Samsun ve Ordu’nun kardeş iki şehir olduğuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İki şehir bir arada olmanın, iftarı birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu işin fikir babası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ordu Valimiz oldular. Başkanımızdan böyle bir davet gelince bizler de şeref duyarız dedik. Samsun ve Ordu kardeş, yan yana olan şehirler. Biz hep Orduluların sıcaklığını, dostluğunu ve iş yaşamındaki Samsun’a olan katkılarını büyük bir iftiharla karşılıyoruz. İyi ki varsınız.

Samsun, Ordu’nun yaylalarında sıhhat buluyor. Bugün de aynı sofranın etrafında iftar açıyoruz. Buralarda içme suyu sorunumuz var. OSKİ bize Ordu’nun dereleriyle su veriyor, nefes oluyor. Ordu’da sorun olursa da biz onlara nefes olmuş olacağız. Şimdi yollarımızı sizlere yakışır şekilde yapmış olacağız. Gelecek yıl da evlerimizi birlikte boyayalım. Gönlümüzün güzelliğini her tarafa yansıtarak iftarı gelecek yıllarda da inşallah yine burada hep birlikte yaparız.”

“TEK FARKIMIZ 1 DAKİKA ARAYLA OKUNAN EZAN”

Yıllardır birlikte yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar ise iki şehri bir sofrada buluşturan yetkililere teşekkür ederek, “Bir taraf Ordu biz taraf Samsun. Biz yıllardır kardeş gibi geçiniyoruz. Bugün de kardeşlik sofrasında bir araya geldik. Yıllardır dostluk içinde geçiniyoruz. Karşılıklı olarak evlilik yapıyoruz. Alışverişlerimiz karşılıklı. Bir arada olmaktan çok mutluyuz. Tek farkımız 1 dakika arayla okunan ezan. İlişkilerimiz de çok iyi. Zaman zaman karşılıklı iftarlarda da buluşuyorduk. Bugün de bir sofrada iki şehir çok güzel oldu. Bunun devam etmesini dileriz. Emek veren herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

İKİ BELEDİYEDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL ETKİNLİKLER

Öte yandan programda, Samsun ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak hazırlanan tiyatro, mehter, tasavvuf konseri gibi etkinliklere de yer verildi.

MAHALLELİLER BİR ADIMLA İL DEĞİŞTİRİYOR

Samsun’un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe Mahallesi ile Ordu’nun İkizce ilçe merkezine 18 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallesi’nin sınırları, 7 metre genişliğindeki bir yol ile ayrılıyor. Mahalleliler bir adımla il değiştiriyor. Bölgede her iki büyükşehrin sınır çizgisi olarak kabul edilen yolun yarısı Samsun’a ait iken, diğer bir tarafı ise Ordu topraklarında yer alıyor. Durum böyle olunca her iki mahallede bulunan camilerden ezan sesi kimi zaman farklı anlarda yükseliyor.

2025 YILINDA 19 GÜN AYNI, 10 GÜN 1 DAKİKA FARKLA İFTAR AÇACAKLAR

2025 yılı Ramazan ayının 19 gününde aynı, geri kalan 10 günde ise 1 dakika farkla iftar açacak olan mahalleliler, bölgede bulunan 2 caminin arası yaklaşık 100 metre olsa da Ordu tarafında ikamet edenler, Samsun bölgesinde yaşayanlara göre 1 dakika daha erken iftarlarını açıyorlar.

 

Ordu’da Kurbanlıklar Pazara İndi

Haznedaroğlu Konağı Kent Müzesi Oluyor

MUSTAFA USLU’DAN VALİ ORHAN TAVLI’YA ZİYARET

AFAD AÇIKLADI! ORDU, 3.DERECE DEPREM RİSK HARİTASINDA…

SUDOKU ŞAMPİYONU ÜNYE ATATÜRK ORTAOKULU…

Ünye Kültürü Konuşuldu: Panelin Nisan Ayı Konuğu İhsan Akbulut Oldu

ORDU’YA YENİ ULAŞIM ARACI

ÜNYE’DE DEAŞ OPERASYONU!

Başkan Akar'dan Ünye’de Turizm Sezonu Öncesi İstişare Toplantısı...

Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçilere destek ödemesi bugün yapılıyor...

Ahmet Birben vefatının 1. yılında dualarla anıldı

Ordu Üniversitesi Yarı Finalde Atatürk Üniversitesi’ne Mağlup Oldu

FATSA AYAZLI’DA YAĞMUR SUYU HATTI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Kumru-Fatsa Yolunda İki Araç Çarpıştı : 3 Yaralı!

Fatsa Beyceli’de Kuvvetli Dolu Yağışı!

Ordulu Hakem Süper Lig’e Geri Dönüyor

ÜNYE’DE KAZAYA KARIŞAN OTOMOBİL MARKETE DALDI!

UZM. DR. ALİ COŞKUN: “AŞI, TOPLUMUN SAĞLIĞIDIR”

Çaybaşı Belediye Başkanı Karayiğit’ten, Ünye Orman İşletme Müdürü Önder’e ziyaret

Vali Erol, Resim Sergisi Açılışına Katıldı

AK PARTİ HEYETİ HASTANEDEKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI!

BAŞKAN TAVLI’DAN ÜNYE SAKATLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Ünye Anadolu Lisesi’nden Bisiklette Çifte İl Birinciliği

ORDU ÜNİVERSİTESİ YARI FİNALDE…

Vali Erol, Şampiyon Halterciyi Ödüllendirdi

ORDU, AVRUPA REKORTMENİ YUSUF FEHMİ GENÇ’İ COŞKUYLA KARŞILADI

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman’dan Çiftçilere Önemli Uyarı: “Asılsız Paylaşımlara İtibar Etmeyin!”

İstanbul Sabah Saatlerinde Depremle Yine Sarsıldı!

BÜYÜKŞEHİR’DEN ODÜ’YE ÇAMAŞIRHANE HİZMETİ…

Melet Köprüsü Yıkılıyor

Yükleniyor

Ordu’da Kurbanlıklar Pazara İndi

Haznedaroğlu Konağı Kent Müzesi Oluyor

MUSTAFA USLU’DAN VALİ ORHAN TAVLI’YA ZİYARET

AFAD AÇIKLADI! ORDU, 3.DERECE DEPREM RİSK HARİTASINDA…

SUDOKU ŞAMPİYONU ÜNYE ATATÜRK ORTAOKULU…

Ünye Kültürü Konuşuldu: Panelin Nisan Ayı Konuğu İhsan Akbulut Oldu

ORDU’YA YENİ ULAŞIM ARACI

Başkan Akar'dan Ünye’de Turizm Sezonu Öncesi İstişare Toplantısı...

Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçilere destek ödemesi bugün yapılıyor...

Ahmet Birben vefatının 1. yılında dualarla anıldı

AK PARTİ HEYETİ HASTANEDEKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI!

BAŞKAN TAVLI’DAN ÜNYE SAKATLAR DERNEĞİNE ZİYARET

ENVER YILMAZ “FINDIK VE FINDIK ÜRETİCİSİNE ACİL SAHİP ÇIKILMALI”

CHP ORDU İL TEŞKİLATI 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI

BAYRAMIN ANAHTARI ÇOCUKLARDA…

BAŞKAN GÜLER, KOLTUĞUNU MİNİK BAŞKAN CEMRE SU KORKMAZ’A DEVRETTİ

Başkan Güler’den 23 Nisan Mesajı…

Ayaklı küllükler, kent genelindeki kahvehanelere ve çay ocaklarına dağıtılıyor.

Başkan Tavlı OSB'nin yol çalışmasını başlattı.

Şanlıtürk, üreticilerin zararlarının ivedilikle karşılanacağını belirtti.

BAŞKAN GÜLER, KOLTUĞUNU MİNİK BAŞKAN CEMRE SU KORKMAZ’A DEVRETTİ

Meşebükü Ortaokulu Öğrencisi İrem İmamlı, Kompozisyon Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu

Türk Dünyası Çocuk Festivali, 21-22-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF'25) kapılarını ziyaretçilere açtı.

OMÜKAM Kadınlar Korosu’ndan 50. Yıla Özel Anlamlı Konser

Ünye’den 11 Okul eTwinning Okulu Etiketi Aldı...

Amisos Teleferik Hattı, 10 bin 319 yolcu taşıdı.

OMÜ’de Bayram Sevinci ...

Anakent Otoparkı’nın üst bölümünde yer alan meydan ve kafe hizmete girdi.

Ünye, Fatsa, Perşembe, Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde belirlenen lokasyonlarda durak olacak.

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
9.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48