-
BIST 100
15755,07%-0,74
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,22% -0,05
-
GRAM ALTIN
6331,15% 1,36
-
Ç. ALTIN
10545,00% -0,65
HEM YÖRESEL HEM ORGANİK
Ordu Büyükşehir Belediyesi destekleri ile kurulan kadın kooperatifleri Ordu’da yöresel tatları gün yüzüne çıkarıyor. Kadınlar hem üretime katkı sunarken hem de ev ekonomilerine girdi sağlıyor
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği 2019-2024 yılları arasında Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile kurulan kadın kooperatiflerinin sayısı 19 olurken kurulan kooperatiflerle birlikte birçok kadın ürünlerini pazarlayarak ekonomik kazanç elde ediyor.
Başkan Güler’in girişimleri ile Ordu’nun yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkartılması amacıyla başlatılan projelerle unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce ürün tekrar üretime kazandırıldı. Fatsa ilçesi Gaga Gölü kenarında satış işletmesi kuran ve 14 üyesi ile çevre ilçelerden ürünlerin satıldığı yer haline gelen Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi 7’den 70’e her kesimin uğrak noktası oldu. Büyükşehir Belediyesinin Gaga gölü çevre düzenleme çalışması sonrası daha da aktif hale gelen kooperatif yöresel ürünlerin yerli ve yabancı turistlere sunumu ile dikkatleri üzerine çekiyor.
7 ilçeden ürünler burada satılıyor
Ordu’nun 19 ilçesinde kurulan kadın kooperatiflerinden birisi olan Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nde çevre ilçelerde üretilen ürünler satılıyor. Satış noktasında, yöresel yemekler, el işleri, kurutulmuş meyve ve sebzeler, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri, fındık çeşitleri, dolma, kivi, kuru yufkalar ve daha onlarca ürünler kadınlar tarafından üretilerek satışa sunuluyor. 7 ilçeden getirilen ürünler satışı yapıldıktan sonra ürün sahiplerinin hesaplarına paraları aktarılıyor. Bu sayede kadınlar hem üretime katkı sunmuş oluyorlar hem de ev ekonomilerine katkı sunmuş oluyorlar.
Gaga Gölünün çevre düzenlemesini avantaja çevirdiler
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa süre içinde Ordu turizmine kazandırılan Gaga Gölü çevre düzenlemesi çalışmalarının kendilerine büyük avantaj getirdiğini ifade eden Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı Refiya Beylik, “Gaga gölü çevre düzenlemesi sonrası bize olan ilgi daha da arttı.
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
EYÜP FATSA: “İSTESEYDİM ADAY OLURDUM”
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ FINDIK BAHÇESİNE UÇTU!
AYNUR ZEREN TAN ile RADYODA SÖZLÜ TARİH
Başkan Zor: “Şehidimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
“Uzm. Dr. Ali Coşkun Yeniden Adaylığını Açıkladı”
Yükleniyor






