Tarih: 22.07.2024 09:35

"GELECEĞİN YUNUSLARI" YUNUS EMRE'DE..

Facebook Twitter Linked-in

"GELECEĞİN YUNUSLARI" YUNUS EMRE'DE..
Yaz tatili kapsamında açılan Kuran kurslarına katılan kursiyer öğrenciler Ünye'deki Yunus Emre Türbesine toplu gezi düzenledi.
Ünye Genç Ensar Şubesi tarafindan düzenlenen programa 350'nin üzerinde Kuran kursu öğrencisi katıldı.
Geleceğin Yunus Emreleri toplu halde Yunus Emre'de.. Yaz tatili kapsamında açılan Kuran kurslarına katılan kursiyer öğrenciler Ünye'deki Yunus Emre Türbesine toplu gezi düzenledi. Ünye Genç Ensar Şubesi tarafindan düzenlenen programa 350'nin üzerinde Kuran kursu öğrencisi katıldı. Öğrencileri Yunus Emre Türbesi ve Külliyesi girişinde karşılayan Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ve Dernek Yöneticileri Tasavvuf Yolundan birlikte yürüyerek Türbeye geçtiler.
Burada Dernek Başkanı Argan, Dernek YÖnetim Kurulu üyeleri Musa Özgür Kıroğlu ve Yahya Cumhur Tapçı yaptıkları konuşmada, Yunus Emre'nin ülkemizin manevi değerlerinden olduğu kadar aynı zamanda bir dünya değeri olduğuna da dikkat çekerek, yaşamı ve düşünceleri hakkında bilgiler verdiler. Ayrica Yunus Emre'nin Ünye'ye gelişi, çalışmaları ve Ünye'de ahrete yolculuğuna çıkış hakkında bilinenleri öğrencilerle paylaştılar. Yapılan konuşmalarda, yetişen her gencin Yunus Emre'yi çok iyi tanıması, O'nun sevgi, kardeşlik mesajlarını yaymak üzere birer Yunus Emre olmalarinin önemine vurgu yapıldı.
Programa katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yaptığı konuşmasında, ziyaretçi öğrencilerin Ünye'den dünyanın her yanına Yunus Emre mesajlarının yayılmasında gelecekteki katkılarına işaret ederek, bunun için çok iyi yetişmelerini, Ünye Belediyesi olarak bu kapsamda bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Program, Ünye Yunus Emre Derneği ve Ünye Genç Ensar Şubesinin sunduğu ikramlarla sona erdi. Ünye Genç Ensar Şubesi tarafindan düzenlenen program kapsamında Yaz tatili kapsamında Ünye'deki Kuran kurslarında eğitim alan ögrencileri Yunus Emre Türbesi ve Külliyesinde ağırladık.

Ünye Genç Ensar İlçe Başkanı Tuğrul Erdoğan, etkinlik hakkında şu açıklamayı yaptı:

Yaz okulu öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, bizleri güler yüzüyle ağırlayan başkanlarımız ve konuşmacılarımızla çok güzel bir etkinlik oldu. Katılımcılara teşekkür ediyor, sözlerimi Yunus Emre'nin "Dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldik" sözüyle daha çok gönüllere dokunma yolunda ilerlediğimizi belirtmek istiyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —