Tarih: 03.06.2024 11:17

Fındıkta verim ve kalite için gübreleme şart

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kent Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta verim ve kalite için gübrelemenin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Son yıllarda gübre fiyatının aşırı yükselmesinden dolayı üreticilerin artık gübre almakta ve atmakta zorlandığını belirten Sarıkahraman, ama her ne olursa olsun üreticilerin mutlak suretle gübre atması gerektiğin vurguladı.

Üreticilerimiz verim ve kalite için mutlaka gübreleme yapmalı

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, üreticilere fındıkta verim ve kalite için mutlaka gübre atması çağrısı yaparak, şu açıklamayı yaptı: 

“Bir insanın yediği ekmeği gibi, içtiği suyu gibidir fındıkta azot ya da fosfor ve diğer gübre çeşitleri. Toprağın da, toprağın üstündeki fındık bitkisinin de, üzerindeki meyvenin de buna çok ihtiyacı var. Ama maliyetler çok yüksek. Ne olursa olsun üreticimizin gübre ve ilacını atması lazım. Yoksa külleme, dalkıran, Kahverengi Kokarca da olduğu ürünler, verim ve kalite kaybına uğrar. Üreticilerimiz verim ve kalite için mutlaka gübreleme yapmalı. Tarımda gübre çok önemlidir. Üreticimizin başı son zamanlarda dertten kurtulmuyor; külleme, dalkıran, Kahverengi Kokarca zararlısı… Bütün bunlarla uğraşırken gübreyi alamayabiliyor ama ne olursa olsun ürünümüzü gıdasız bırakmamalıyız.”

-Gübre fiyatı tonu 10 bin - 30 bin TL arası -

Sarıkahraman, şuanda gübre fiyatının tonunun 10 bin TL’den başlayıp 27-30 bin TL’ye kadar çıktığını belirterek, “Bu da üreticimizi oldukça zorluyor. Ama her ne olursa olsun üreticilerimiz verim ve kalite için gübresini atmalı.” ifadelerini kullandı. 

Ünye Kent Haber 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —