Tarih: 07.09.2024 15:16

Fındık Hasadında File Sistemi Dönemi: Üreticiler İşçilikten Büyük Kar Sağlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Fındık Hasadında File Sistemi Dönemi: Üreticiler İşçilikten Büyük Kar Sağlıyor

Ordu’da artan yevmiye ücretleri ve işçilik maliyetleri, fındık üreticilerini yeni yöntemler arayışına itti. Bu yıl birçok üretici, fındık toplama işlemini file sistemi ile gerçekleştirerek işçilikten büyük tasarruf sağladı. Fatsa İlçe Nüfus Müdürü Murat Süsün de bu yeniliği deneyen üreticiler arasında yer aldı ve file sistemi ile fındık toplamanın avantajlarını paylaştı.

File Sistemi ile İşçilikten Tasarruf

Fatsa İlçe Nüfus Müdürü Murat Süsün, bu yıl 7 dönümlük fındık bahçesini file sistemi kullanarak toplamayı tercih etti. Müdür Süsün, normalde 50 işçi ile topladığı bahçeyi bu yöntem sayesinde sadece 10 işçi ile topladığını açıkladı. Süsün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fındık filesi ile hasadı tamamladım. 7 dönüm bahçeyi, sadece 10 işçi ile topladım. İki kişi, filenin üzerinden bir günde 40 çuval fındık toplayabiliyor. Bu bir reklam değil, merak eden arkadaşlar için bir bilgilendirmedir” ifadelerini kullandı.

Üreticilere Tavsiye

Murat Süsün, bu yöntemin özellikle yevmiye fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde ciddi bir tasarruf sağladığını belirtti. Ayrıca, kahverengi kokarca zararlısının fındık üreticilerine verdiği zarar nedeniyle zor bir sezon geçiren üreticilere file sistemini tavsiye etti. “File sistemi, hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor. Bu yöntemle fındık toplamak, klasik yöntemlere göre çok daha verimli” diyen Süsün, sistemin fındık kalitesini de koruduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —