Tarih: 05.06.2024 16:43

Filistin ve Doğu Türkistan için Çaybaşı’ndan çağrı yaptılar

Facebook Twitter Linked-in

Türkistan'da yaşanan katliama sessiz kalmayan Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi, başta Müslüman ülkeler olmak üzere uluslararası yetki sahiplerine inisiyatif alma çağrısında bulunuldu.
Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla birlikte Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Çaybaşı Meydana kadar yürüyüş korteji oluşturarak Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dışı katliama dikkat çekti. 

Yürüyüş yapan öğretmen ve öğrenciler, "Çocuklar ölüyor, dünya susuyor", "Katil İsrail" sloganları atarak eylem yaparken, vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Çaybaşı Meydanı’nda Okul Müdürü İsa Güney, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan drama dikkat çeken bir konuşma yaparak, zulmün bir an önce durdurulması için başta Müslüman ülkeler olmak üzere uluslararası yetki sahiplerine inisiyatif alma çağrısında bulundu. 

Filistin 'e Destek, Gazze'ye Dua temasıyla yapılan farkındalık etkinliği Kur'an-ı Kerim okunması ve tüm mazlumlar için yapılan dua ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —