• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

FESTİVAL, GAZZE'DE YAŞANANLAR GEREKÇESİYLE KÜLTÜR AĞIRLIKLI OLACAK.

Ünye Belediyesi ve STK’ların ortaklaşa aldığı karar ile 24. Geleneksel Kültür Sanat ve Turizm Festivali, Ünye Cumhuriyet Meydanı yerine, BELEDİYE KARŞISI Manyetik Kumsalında yapılacak.

GÜNDEM 27.05.2024 13:59:00 232 0
FESTİVAL, GAZZE

FESTİVAL, GAZZE'DE YAŞANANLAR GEREKÇESİYLE KÜLTÜR AĞIRLIKLI OLACAK.

Ünye Belediyesi ve STK’ların ortaklaşa aldığı karar ile 24. Geleneksel Kültür Sanat ve Turizm Festivali, Ünye Cumhuriyet Meydanı yerine, BELEDİYE KARŞISI Manyetik Kumsalında yapılacak.

Bu sabah Ünye Belediyesi’nin işletmecisi olduğu  Tilla Kafe ‘de Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı  organizasyonuyla ve STK Başkanları ile yapılan  ortak bilgilendirme toplantısında 24. Geleneksel Kültür Sanat ve Turizm Festivali hakkında Ünye Belediyesi ve STK’ların ortaklaşa aldığı karar sonucunda Başkan Tavlı, Temmuz ayının 3. Haftasında planlanan 24. Geleneksel Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin, çerçevesinin daraltılarak, Ünye Cumhuriyet Meydanı yerine,  Ünye Magnefest Konseri alanı olan kumsalda yapılacağını açıkladı…

Başkan Tavlı, Gazze’de yaklaşık 250 gündür gerçekleşen insan katliamının olduğu gerekçesiyle,  farkındalık amaçlı bu yılki Ünye Kültür Sanat Festivali’nde sahneyi yerel sanatçılar alacağını duyurdu.. 

Gazze’de yaşanan insani katliamın üzerine coşkulu bir festivalin çok şık karşılanmayacağını söyleyen Başkan Hüseyin Tavlı; “ Gazze’de yaklaşık 250 günün üzerinde kesintisiz bir devam ettiği süreci hep birlikte üzülerek takip ediyoruz.  Bu yıl itibariyle çocukların, kadınların, yaşlıların kanlarının su gibi aktığı bu ortamda coşkuyla eğlencenin çok şık olmayacağı bütün STK’larımızın ortak kararı olduğunu da paylaşmak istiyorum.” İfadesini kullandı.

Başkan TAVLI ; Gazze'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle Geleneksel ve Yöresel Değerlerimizin ön planda olacağı bir festival gerçekleştireceğiz.

Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivalimizle ilgili STK Temsilcilerimiz, Oda Başkanlarımız ve Basın kuruluşlarımızla ortak istişare toplantısında bir araya geldik.

Toplantımızda Gazze’de yaşanan insanlık dramını da göz önünde bulundurarak yöremize özgü etkinliklerin ön planda tutulduğu bir kapsamda gerçekleştirme kararı aldık. 

“Spor Müsabakalarımız Devam Edecek.”

Ata Sporumuz olan Yağlı Güreşler ve At Yarışlarının yanı sıra, Toplu Sünnet Şöleni, Manyetik Gece Kum Futbol Turnuvası, Voleybol ve Basketbol Turnuvaları, Kano Yarışları gibi farklı sportif etkinliklerin olacağı festivalimizi bu yıl Tarihi İskele önünde bulunan kumsal alanda gerçekleştireceğiz. 

Yöresel ürünlerimizin, Kadın Kooperatiflerimizin ve Derneklerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin sergileneceği, Taka Balık ve Tarihi Ambar arasında ahşap ev tarzında stantların kurulacağı festivalimizde tiyatro oyunları ve yöremize ait kültürel aktiviteler de yer alacak.

 “Bu süreçte sportif ve sosyal anlamda etkinliklerimiz var bunlara baktığımızda,  1 Temmuz Kabotaj Bayramı’ndan başlamak üzere, sünnet şöleni, plaj voleybolu, kum futbolu, güreş müsabakasını tam manasıyla yapacağız. 

Belde’den dönüşen mahallelerimizle birlikte, belli lokasyonlardaki tiyatro faaliyetlerini de icra ederek, abartılı olmadan, yerel sanatçılarımızın belli bir miktarını 15 günlük süreç içerisinde festival sürecinde değerlendireceğiz. 

Diğer organizasyonlarla ciddi anlamda ilgi gören spor dallarımızla festivali belli bir hareketlilik içerisinde gerçekleştireceğiz”  Dedi

Festival’de oluşturulan localarda gıda satışı yapılmayacak 

Diğer taraftan da sergi ve satış yapılan locaların sahildeki ambar ile Taka balık arasına dizilecek. Bu kocalara gıda ile ilgili bir şey koymayacağız. Ama şehrimizde üretilen yöresel ürünlerden el sanatlarına kadar Halk Eğitim Merkezi olsun Özel Eğitim Merkezleri olsun bunların ürettiği el sanatlarından yöresel ürünlerin pazarlandığı locaların dizili haliyle aile ekonomilerine katkı sağlayacak.

Spor ağırlıklı çok güzel bir festival olacak 

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Ünye’nin bir araya gelerek verdiği karar sonucu inşallah güzel bir etkinlik olur. Zaten çok fazla sportif etkinliğin olacağı bir etkinlik olacağına inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kendi içimizde bize özgü, güzel bir festival olacağını düşünüyorum

Ünye Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, “Kıymetli başkanımıza bu toplantı için teşekkür ediyorum. Bir ön çalışma yaptık. 24.’sü kutlanacak festivalimiz için bu sene farklı bir konsept kararı aldık. Kumda olması çok daha farklı olacak. Manyetik kumun da festivale dahil edildiği, yerelin ağırlıklı olduğu bir festival olacak ki bizim talebimiz bu yöndeydi. Kendi içimizde bize özgü, güzel bir festival olacağını düşünüyorum.” dedi. 

Festivalin bu şekilde olması çok doğru oldu 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Ünye Belediye Başkanını kutluyorum. Çünkü daha öne yaptığımız STK toplantısında tüm başkanların istekleri bu doğrultudaydı. Evet bizde böyle olmasını istiyorduk. Çünkü Filistin’de vicdan azabı çeken bir millet topluluğu var. Eğer din kardeşiysek orada me zalimin yanında burada festival yapmanın çok doğru olmadığını düşünürüz. Ama şehirlerde de hayatlar devam ediyor. Yerel dinamiklerin öne çıkması açısından kültürel ve sportif faaliyetlerle birlikte bu seneyi böyle geçirmek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca tasarruf tedbirlerinin yürürlükte olduğu bugünlerde çok doğru oldu diye düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. 

Güzel bir festival olacağını düşünüyorum 

Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek, “Belediye çok güzel bir toplantı yaptı STK’larla. Kendi çapımızda güzel bir festival olacağını tahmin ediyorum.” dedi. 

Magnetik kumu ön plana çıkaracak bir festival kararı aldık 

Ünye Madeni Eşya Esnaf ce Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan, “Bu yıl 24. düzenlenecek olan Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’ni Türkiye’nin ve Dünya’nın durumuna bakarak Türkiye’deki ekonomik sıkıntı ve Dünya’daki savaşla ilgili sıkıntıları göz önünde bulundurarak bu seneki festivali yerel olarak yapma kararı aldık. Cumhuriyet Meydanımızı boş bırakarak yerel evlerimizi sahile alarak Ünye magnetik kumunu  daha fazla kullanmak üzere bir festival düzenlemeye karar aldık.” dedi. 

İlk kez kumda yapılacak festivalin başarılı olacağı kanaatindeyim 

Gazeteci İrfan Tosun, “Bu toplantıya katıldığımda bir öneride bulunmuştum. Geçen hafta dilekçeyi içeriye vermiştim. Festivalin sahil kısmında kumda olmasının daha uygun olacağını birde gıda işinin çok kısıtlı yapılması gerektiğini, çok çay ocakları olmaması gerektiğini, yöresel ürünlerin olması gerektiğini ifade etmiştim. Bu mutabakatın çıkması da çok hoş oldu. Ben gazeteci arkadaşların da bu komisyona bilgilerle istişare yaparak güzel bir Ünye koordinasyonu olacağı kanaatindeyim. Ünye her zaman en güzeline layık. Bu sene ilk defa yapılacak kumdaki bu organizasyonunun başarılı olacağı kanaatindeyim.” dedi. 

Esnafımız adına sevinçliyiz 

Ünye Gıda Maddeleri Satıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “Festivalin beni en sevindirici olayı devamlı esnafımızın bize serzenişte bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki ev tabir edilen ticarethanelerin bu sene kurulmamış olması. Esnafın bir yazlık sezonu var. Onun da oraya heba olmaması açısından başkanımıza ve STK’larımıza aldığı karardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Çok güzel bir festival olacak

Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, “ Çok güzel bir festival olacak. En azından Cumhuriyet Meydanı halka kaldı. Kum festivali olarak düzenlenecek festival için başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

ÜNYE FLASH HABER/ UMUT ÖZTÜRK

 

 

 


Bartın’da 40 Bin TL Değerinde Fındık Hırsızlığı!

Seyit Torun’dan Bolaman Havzası Projesi Tepkisi: “Yine Dalavere, Yine Rantiye Kokuları Yükseliyor”

PRİNCESS OWUSU YUVAYA DÖNDÜ

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ İLK MAÇINA ÇIKIYOR

Fındık Hasadında File Sistemi Dönemi: Üreticiler İşçilikten Büyük Kar Sağlıyor

Fatsa’da Domatesten Çilek Çıktı!

Pegasus Hava Yolları'ndan Ordu Giresun'a yeni sefer

ŞANLITÜRK: KOKARCADAN BİR AN EVVEL KURTULACAĞIZ

ONYE FLASH FM'DEN YEPYENİ BİR PROGRAM: "TARİH VE KÜLTÜR SÖYLEŞİLERİ"

ORDU’DA GÜVENLİ YOLLAR

Ünye 1957 Spor, geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor

TÜBİTAK ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ SEZONU AÇIYOR!

BAŞKAN TİTİZ "PERŞEMBE YAYLASI'NI YOK ETTİRMEYECEĞİZ!"

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİĞE TALEP ARTIYOR

YEDAŞ ÜNYE ŞUBE MÜDÜRÜ İMDAT VE YEPAŞ İŞLETME ŞEFİ YILMAZ’DAN ONEY FLASH FM’E ZİYARET

KUMRU-AKKUŞ BAĞLANTI YOLUNA ASFALT

Minibüs devrildi, 1 çocuk hayatını kaybetti

VEKİL CEMAL ENGİNYURT'UN ACI GÜNÜ

BAŞKAN TAVLI, “ZABITALARIMIZ BELEDİYEMİZİN AYNASIDIR”

Kargo Paketlerinde Çok Sayıda Patlayıcı ve Silah Ele Geçirildi

Fındık patozunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Ordu'da Süper Amatör Lig'in Fikstürü Belli Oldu

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nden Asayiş Operasyonları: Suç ve Kabahatlere Geçit Yok

Ordu'da Uyuşturucu ile Mücadele Hız Kesmeden Devam Ediyor: Operasyonlarda Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Ordu'da Kaçak ve Sahte Ürün Operasyonları, Çok Sayıda Kaçak Ürün Ele Geçirildi.

Bir Haftada 35 Yaralamalı Kaza, 2.635 Sürücüye İşlem Yapıldı

ÜNYE, ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Fındık toplama makinesi ölümüne neden oldu

ORDU DENİZİ İLE BARIŞTI

Yükleniyor

Fatsa’da Domatesten Çilek Çıktı!

Pegasus Hava Yolları'ndan Ordu Giresun'a yeni sefer

ONYE FLASH FM'DEN YEPYENİ BİR PROGRAM: "TARİH VE KÜLTÜR SÖYLEŞİLERİ"

TÜBİTAK ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

BAŞKAN TİTİZ "PERŞEMBE YAYLASI'NI YOK ETTİRMEYECEĞİZ!"

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİĞE TALEP ARTIYOR

YEDAŞ ÜNYE ŞUBE MÜDÜRÜ İMDAT VE YEPAŞ İŞLETME ŞEFİ YILMAZ’DAN ONEY FLASH FM’E ZİYARET

KUMRU-AKKUŞ BAĞLANTI YOLUNA ASFALT

ÜNYE, ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Fındık toplama makinesi ölümüne neden oldu

Seyit Torun’dan Bolaman Havzası Projesi Tepkisi: “Yine Dalavere, Yine Rantiye Kokuları Yükseliyor”

ŞANLITÜRK: KOKARCADAN BİR AN EVVEL KURTULACAĞIZ

ŞANLITÜRK'TEN FINDIK ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNE

ŞANLITÜRK: ZAFERİMİZİ GURURLA İDRAK EDİYORUZ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ordu İl Teşkilatına yeni atama yapıldı.

CHP Altınordu Gençlik Kolları Başkanı Samet Gündoğdu oldu

BAŞKAN TİTİZ; "ORDU'DA İYİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

BAŞKAN KARAYİĞİT, RESMEN AK PARTİ’DE!

ÇAYBAŞI BELEDİYE BAŞKANI KARAYİĞİT, AK PARTİ'YE GEÇİYOR

Vali Erol, Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi

GENÇLİK VE KÜLTÜR KAMPLARI’NA YÜZLERCE GENÇ KATILDI

KARABUĞDAY HASADINA BAŞLANDI

Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran hasta sayısında artış var.

Hedef 16 Noktada Mobil Atık Merkezi dönüşüm merkezleri kurmak.

ÜNYE ÇAMLIK’A YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

KARABAYRAK: “BELEDİYEMİZDE E-PLAN UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Vali Erol, Fatsa'da...

Gölevi Mahallesi'ne sinyalizasyon geliyor.

Samsun Büyükşehir ile su sporu tutkunlarına ücretsiz “kano” eğitimi

KORGAN'A YENİ BARAJ

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

VİLLA KORE OTEL- ÇEŞME / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1