9949,01%0,33
35,14% -0,21
36,70% 0,14
2978,29% 0,52
4794,85% -0,07
2500'Ü AŞKIN HANEDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Fatsa ilçesinde, fındık ürününe büyük zarar veren Kahverengi Kokarca zararlısıyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler, bugün Demirci Mahallesi'nde kapsamlı bir ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.
Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası koordinesinde yürütülen mücadelede, zararlının fındık bahçelerine verdiği zararların en aza indirilmesi hedefleniyor. Ekipler, mahalle mahalle gezerek bilinçlendirme faaliyetleri ve ilaçlama çalışmaları yapıyor.
Demirci Mahallesi Muhtarı Taylan Şendur geçtiğimiz fındık sezonunda mahallelerinin Kahverengi Kokarca’dan çok ciddi derece etkilendiğini belirterek, “Bu sene Fatsa’nın her mahallesinde olduğu gibi bizim mahallemizde de kapsamlı bir ilaçlama çalışması var. Bu çalışmaya destek veren Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası’na teşekkür ederiz.” dedi.
2500'Ü AŞKIN HANEDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim yaptığı açıklamada, “Belediyemiz tarafından 3 hafta önce mahallelerin ULV cihazlarıyla ilaçlama işlemine hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Demirci mahallemizde 4 gündür ilaçlama çalışması yapılıyor. Ekipleri insan sağlığını etkilemeyecek şekilde donattık. İlaçlama yapılırken köyde bulunan ahır, ambar, kümes, evin çatı aralıkları odunluklar gibi yerleri ilaçlamaya özen gösteriyoruz. Şu ana kadar 89 mahallemizden 20 tanesinde ilaçlama çalışmaları bitti. İlaçlama çalışmalarının bu ay sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz. Nisan ve Mayıs ayında tekrar bir kışlak ilaçlaması daha olacak. Kullanılan ilaç halk sağlığı ilacı İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından tarafımıza verildi. Bu ilaçlar 90 gün boyunca sahada durabiliyor ancak yağmurlu havalarda etkisini getirebiliyor o yüzden biz ilaçlama çalışmalarını hava durumunu da göz önüne alarak ilaçlama yapıyoruz. Ekiplerimiz köylerde hayvanları ahırlardan kümeslerden çıkartarak yapıyorlar daha sonra ilaçlanan yeri 3-4 saat havalandırıyorlar ve hayvanları tekrar yerlerine koyabiliyorlar.” şeklinde konuştu.