Tarih: 10.09.2024 15:00

“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”

Facebook Twitter Linked-in

“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, son zamanlarda artan çocuk cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Atay, Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve hunharca katledilerek bir dereye atılan Narin isimli çocuğun ölümüne dikkat çekerek, “Çocuklara karşı şiddet konusunda susmayacağız.” dedi.

Atay, açıklamasında, “Narin gibi daha nice çocuğumuz bu ülkenin karanlık yüzü olan şiddetin kurbanı oldu. İlçemizde de yıllar önce Bayramca Mahallesi’nde Narin gibi öldürülüp dereye atılan kızımızı anmadan geçemeyeceğim. Eylül, Leyla, Naz, Ceylin, Rabia, Özge, Irmak, Müslime... adını sayamadığımız kızlarımızı koruyamadık.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarını Koruyamayan Toplum Geleceğini de Koruyamaz”
Atay, çocuk ve kadın cinayetlerinin toplumun geleceğini de tehlikeye attığını belirterek, “Katledilen sadece Narin değil; kadın ve çocuk haklarıdır. Bu cinayetlerin arkasında bir fail değil, yıllardır sürdürülen yanlış aile politikaları ve gerici eğitim politikaları bulunmaktadır.” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa Yaşam Hakkıdır”
Başkan Atay, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın kadın ve çocukların yaşam hakkını koruduğuna dikkat çekerek, iktidarın bu yasadan çekilme kararının çocuk ve kadın cinayetlerinin artmasına zemin hazırladığını vurguladı. Atay, “Bu sözleşmeden çekilmek, şiddeti meşrulaştıran ve failleri cesaretlendiren bir adım olmuştur. Ne yazık ki, bu yasa yeterince etkin uygulanmamakta, şiddete karşı koruma mekanizmaları zayıflatılmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Yargı Sürecinin Takipçisi Olacağız”
Ayşe Atay, CHP Kadın Kolları olarak her türlü yasağa ve engellemelere rağmen mücadelelerine devam edeceklerini belirtti ve ekledi: “Adalet yerini bulana kadar şiddete, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sesimizi her alanda yükselteceğiz. Yaşamak hakkımız, yaşatmak ise görevimizdir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —