Tarih: 01.07.2024 10:21

Çocuk Hastalıklarının Kalbi Ordu'da Attı

Facebook Twitter Linked-in

Çocuk Hastalıklarının Kalbi Ordu'da Attı

Ordu, bu hafta sonu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ordu Üniversitesi ve Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle düzenlenen Karadeniz Pediatri Sempozyumu, pediatri alanında uzmanları bir araya getirdi.

Merkezi İzmir’de bulunan Pediatri Uzmanları Akademi Derneği (PUADER), merkezi Diyarbakır’da bulunan Doğu Pediatri Derneği ve merkezi Trabzon’da bulunan KTÜ Pediatri Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleşen sempozyum, yaklaşık 250 çocuk hastalıkları uzmanını Ordu Üniversitesi'nde buluşturdu.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi tarafından organize edilen bu bilimsel etkinlikte, çocuk hastalıkları alanındaki en son yenilikler ve gelişmeler ele alındı.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, bölgede bu tür bilimsel etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur ise Ordu’da böyle önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu tür bilimsel etkinliklerin yörede daha fazla düzenlenmesi ve işbirliklerinin artırılması gerektiğini ifade etti




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —